21 °

max 23 ° / min 16 °

Četvrtak

10.10.

23° / 16°

Petak

11.10.

23° / 17°

Subota

12.10.

23° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

14.10.

24° / 15°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čestitke za Roš Hašanu i Jom Kipur

Izvor: Youtube screenshot

Društvo

Comments 0

Čestitke za Roš Hašanu i Jom Kipur

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Milojko Spajić čestitao je Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori praznike Roš Hašanu i Jom Kipur.

„U ime Vlade Crne Gore i u svoje lično ime, najsrdačnije vam čestitam nastupajuće Roš Hašanu i Jom Kipur, praznike kojima, u duhu pravdoljublja, solidarnosti i pomirenja, obilježavate početak novih izazova i pregnuća“, napisao je predsjednik Vlade u čestitki.

On je pripadnicima Jevrejske zajednice poželio da nastupajuće dane, uz čuvanje predanja i njegovanje običaja, provedu u miru.

„Oplemenjujući sebe, obogaćujemo sveukupno okruženje. Zahvalan na svemu učinjenom za zajednički nam dom, nastojaćemo da društvene odnose učinimo još boljima i još snažnije promovišemo ljudske slobode i demokratske vrijednosti. Ponosni na sve vjerske i nacionalne zajednice što Crnu Goru iskreno doživljavaju svojim toplim zavičajem, trudeći se da šire toleranciju, dijalog i međusobno poštovanje, još jednom vam čestitam velike praznike“, navodi se u čestitki premijera.

Đeljošaj čestitao jevrejske praznike

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj čestitao je svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori jevrejsku Novu godinu – Roš Hašanu.

U poruci, Đeljošaj je čestitao i nastupajuće velike jevrejske praznike: Jom Kipur i Sukotu, sa željom da ovi praznici utvrde međuljudsko razumijevanje, solidarnost i blagostanje.

„Neka Nova godina donese bezbrižnost i nadu u uspjeh novih početaka, a nastupajući blagdani budu ispunjeni mirom i radošću. Želim vam dobro zdravlje i mnogo sreće i uspjeha u godini koja je pred nama” – navodi se u čestitki Đeljošaja.

Borovinić Bojović čestitala Roš Hašanu

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović uputila je čestitku rukovodstvu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice Crne Gore povodom Roš Hašane, jevrejske Nove godine.

"Želim da nastupajući praznik donese mir i spokojstvo vama i vašim najmilijima. U danima Roš Hašane čovjek se osvrće i promišlja svoju prošlost kako bi rasterećeniji zakoračio u budućnost. Iskreno želim da se ka budućnosti i prosperitetu u Podgorici i Crnoj Gori krećete sigurnim koracima. Ono što je dobro za Jevrejsku zajednicu mora biti dobro za cijelo naše društvo, jer mi treba da živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih. Šana Tova! – poručila je Borovinić Bojović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR