17 °

max 18 ° / min 15 °

Četvrtak

03.10.

18° / 15°

Petak

04.10.

19° / 17°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

17° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

18° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ASK o ponovnom izboru Raonića: Ne vodimo postupak po službenoj dužnosti radi utvrđivanja eventualne korupcije

Izvor: Iva Mandić foto/Pobjeda

Društvo

Comments 2

ASK o ponovnom izboru Raonića: Ne vodimo postupak po službenoj dužnosti radi utvrđivanja eventualne korupcije

Autor: Antena M

  • Viber

Agencija za sprečavanje korupcije ne vodi postupak po službenoj dužnosti zbog ugrožavanja javnog interesa koje upućuje na postojanje korupcije u vezi sa ponovnim izborom Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG, niti su nam pristizale prijave, odnosno inicijative, u pogledu sukoba interesa članova Savjeta RTCG u vezi sa ponovnim naimenovanjem tog javnog funkcionera za generalnog direktora RTCG, saopšteno je Anteni M iz ASK. 

"Kada je u pitanju provjera prihoda iz imovine, prema evidenciji kojom raspolažemo, Agencija je u novembru 2023. godine, nakon sprovedenog postupka, donijela Odluku da je javni funkcioner Boris Raonić prekršio član 23 stav 2 Zakona o sprečavanju korupcije, na način što u izvještaju o prihodima i imovini nije prijavio tačne i potpune podatke.

Takođe, Agencija je 2021. godine podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv člana Savjeta RTCG Zorić Naoda, zato što nije podnio ASK– u izvještaj o prihodima i imovini u roku 30 dana od dana stupanja na javnu funkciju", naveli su iz Agencije. 

Antena M poslala je upit Agenciji da li su po službenoj dužnosti pokrenuli postupak usljed ugrožavanja javnog interesa ponovnim i simptomatičnim izborom Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG. 

Pitali smo da li je ASK ispitivala evenutalne osnove sukoba interesa članova Savjeta RTCG u vezi sa simptomatičnim nezakonitim biranjem tog lica na javnu funkciju, cijeneći posebno navode EK koji su saopštili da očekuju da će svako eventualno kršenje zakona biti adresirano od strane nadležnih domaćih organa, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i relevantnim međunarodnim i evropskim standardima, te Evropske federacije novinara koji su pozivali sve relevantne institucije, prvenstveno Inspekciju rada, da što prije preduzmu mjere kako bi razjasnili situaciju u kojoj je Boris Raonić po treći put postao generalni direktor Javnog servisa, kao i kompletno očigledno kršenje propisa. 

Takođe, upitali smo da li je ASK izvršila provjeru imovine Raonića kao i članova Savjeta RTCG, od stupanja na funkciju pa do današnjeg dana. 

Podsjetimo, grupa radnika RTCG pisala je na više adresa u Evropkoj komisiji, zabrinuti zbog urušavanja ugleda svoje institucije i devastacije njenih resursa. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Sa novim direktorom postali ste korumpirani i poslušnici političara koj vas drže kao klovnocve

Ide vuk

To smo znali zato sto je na čeku Savjeta ASKa Rsonićev kompanjon iz Građanske alijanse.