19 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

23° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zajedničkim naporima do stabilne javne uprave

Izvor: MJU

Društvo

Comments 0

Zajedničkim naporima do stabilne javne uprave

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora i Sjeverna Makedonija zajedničkim naporima će stvoriti stabilne i prosperitetne javne uprave, poručeno je na sastanku ministara javne uprave dvije države, Maraša Dukaja i Gorana Minčeva.

Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva javne uprave (MJU), Dukaj i Minčev su razgovarali na marginama Konferencije o inovativnom upravljanju ljudskim resursima za javnu upravu budućnosti, koja se održava u Ljubljani.

“Sastanak dva ministra bio je prilika za razmjenu iskustava u oblasti reforme javne uprave s akcentom na upravljanje ljudskim resursima”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je saradnja Crne Gore i Sjeverne Makedonije u oblasti reforme javne uprave kontinuirana i plodonosna.

“A nedavno uspostavljanje nove Vlade Republike Sjeverne Makedonije iniciralo je potrebu za konkretnijim povezivanjem i učvršćivanjem temelja na kojima počivaju zajednički ciljevi u procesu modernizacije javne administracije”, naveli su iz MJU.

Kako su kazali, fokus razgovora je, pored ostalog, bio na normativnom okviru za službenički sistem, gdje je crnogorsko iskustvo veoma dragocjeno za makedonske kolege.

Na sastanku je ukazano da je značajno osnaživanje bilateralne saradnje u cilju jačanja administrativnih kapaciteta i unapređenja efikasnosti državnih institucija.

“Ministri su postigli dogovor o konkretizovanju saradnje u oblasti javne uprave u formi potpisivanja sporazuma između Ministarstva javne uprave Crne Gore i novoformiranog Ministarstva javne uprave Sjeverne Makedonije”, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR