19 °

max 23 ° / min 16 °

Petak

11.10.

23° / 16°

Subota

12.10.

23° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

23° / 14°

Četvrtak

17.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gutić i ambasador UAE dogovorili zajedničke projekte u oblasti socijalne zaštite

Društvo

Comments 0

Gutić i ambasador UAE dogovorili zajedničke projekte u oblasti socijalne zaštite

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar socijalnog staranja, brige o porodici i demografije Damir Gutić nedavno je održao sastanak sa otpravnikom poslova ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Jusofom Naser Abdula Albuainain Almazroueijem gdje su razmatrane mogućnosti za jačanje saradnje u oblasti socijalne zaštite. Ovaj susret predstavlja prvi korak ka realizaciji konkretnih projekata koji imaju za cilj poboljšanje života socijalno ugroženih porodica u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Tokom sastanka, Almazrouei je naglasio podršku „ZAID fondacije“, koja se posvećuje pomoći u oblastima kao što su obrazovanje, zdravstvo i socijalna zaštita, i to kako u UAE, tako i u inostranstvu. Oba sagovornika razmotrila su konkretne inicijative koje bi omogućile pružanje podrške najugroženijim zajednicama.

Ministar Gutić je takođe predstavio planove Vlade Crne Gore za uspostavljanje nove multidisciplinarne usluge, Barnahus (Dječja kuća), koja će obezbediti podršku djeci žrtvama nasilja i zlostavljanja. Ova usluga biće u skladu sa međunarodnim standardima zaštite djece, a ministar je predložio „ZAID fondaciju“ kao potencijalnog partnera u ovom projektu. Almazrouei je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti saradnje, ističući važnost zajedničkih napora u zaštiti djece.

Pored toga, ambasada UAE je izrazila spremnost za potpisivanje memoranduma o saradnji između dviju zemalja u bliskoj budućnosti. Ovaj memorandum bi pokrio oblasti socijalne politike, edukacije zaposlenih i druge relevantne teme od značaja za poboljšanje životnog standarda građana.

Gutić je pozdravio ovu inicijativu, naglašavajući da će ona dodatno osnažiti odnose između Crne Gore i UAE i omogućiti efikasnije djelovanje u oblasti socijalne zaštite. Na kraju sastanka, dogovoreno je da će se usmjeriti na realizaciju predloženih aktivnosti kako bi se dodatno poboljšali uslovi života socijalno ugroženih kategorija i obezbijedilo sigurnije okruženje za djecu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR