21 °

max 22 ° / min 16 °

Petak

11.10.

22° / 16°

Subota

12.10.

23° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

23° / 14°

Četvrtak

17.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Saopštenje Tužilačkog savjeta: Sedam neosnovanih i dvije osnovane pritužbe, još da su otkrili koje su koje

Izvor: arhiva

Društvo

Comments 3

Saopštenje Tužilačkog savjeta: Sedam neosnovanih i dvije osnovane pritužbe, još da su otkrili koje su koje

Autor: Antena M

  • Viber

Na sjednici Tužilačkog savjeta kojom je predsjedavao vrhovni državni tužilac Milorad Marković, razmatran je i usvojen predlog razdjela godišnjeg budžeta za rad svakog državnog tužilaštva posebno i Tužilačkog savjeta za 2025. godinu, navedeno je u saopštenju.

Od razmatranih devet pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada, kako ističu, sedam pritužbi je ocijenjeno kao neosnovane, dok su dvije pritužbe ocijenjene kao osnovane.

U saopštenju nije navedeno koje su pritužbe ocijenjene kao neosnovane, a koje osnovane?

Povodom interesovanja medija za postupanja tužilaca u konkretnim predmetima Savjet je ocijenio da svako lice koje smatra da je potrebno preispitati postupanje tužilaca može da pokrene postupak u skladu sa zakonom.

Na sjednici je donijeta odluka da se raspiše interni oglas za trajno dobrovoljno premještanje državnih tužilaca u Osnovnim državnim tužilaštvima, zaključuju u saopštenju.

Podsjećamo, Tužilački savjet na današnjoj  sjednici  trebalo je da  odluči da li će preispitati postupanje specijalnog tužioca Miloša Šoškića koji je nedavno dnevnom listu Pobjeda tražio da mu se ,,u što kraćem roku“ dostave svi novinski tekstovi objavljeni u štampanom izdanju i na portalu Pobjeda, u periodu dok je Draško Đuranović bio glavni i odgovorni urednik, a odnose se na krivični postupak koji se vodi protiv visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin-Miogost

Što reći ,osim ,tuga od tužilaštva, a sramotu i da ne spominjemo.

d vujicic

Nijeste vi nikakav CG tužilački "savjet" već izvršni inkvizitorski organ bgd diktatora.isti onaj kao što je imao milan kalabić od pašića 1918. Vi ste razularena skupina pobješnjelih veliko srbskih četničko svetosavskih incitatusa na povodac bgd ajhmana zaduženih za progon Crnogoraca i cg patriota.

Brano Bozovic

Ovo su zastida,Tuzilacke struke(cast izuzecima).Nista oni nece oni preduzeti protiv Slucajnog Skaj Tuzioca sve dok mu ne naredi BIA.