23 °

max 23 ° / min 16 °

Petak

11.10.

23° / 16°

Subota

12.10.

23° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

23° / 14°

Četvrtak

17.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Unaprjeđenje saradnje između MPNI i institucija romske zajednice

Društvo

Comments 1

Unaprjeđenje saradnje između MPNI i institucija romske zajednice

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović sastala se sa predsjednikom Romskog savjeta u Crnoj Gori Mensurom Šaljajem i izvršnim direktorom NVO "Koračajte sa nama" Elvisom Berišom.

Kako je saopšteno, povod za razgovor je unapređenje saradnje između Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i predstavnika svih relevantnih institucija romske zajednice, kroz koju je moguće ojačati postojeće i formirati nove mehanizme kako bi se unaprijedio obuhvat i kvalitet obrazovanja mladih pripadnika ove društvene zajednice od predškolskog do visokog obrazovanja.

Predstavnici Romskog savjeta (Romano savjeto) i NVO ,,Koračajte sa nama" (Phiren amenca) su istakli da prepoznaju iskrenu podršku i odlučne namjere ovog resora da u narednom periodu iznađu mnoge zakonske mogućnosti i preduzmu niz koraka koji će rezultirati uključenošću romske djece u sve nivoe obrazovanja, navode iz MPNI.

Sagovornici su se usaglasili da u narednom periodu zajedničkim snagama mogu uraditi jako mnogo kada je u pitanju uključivanje romske djece i mladih ne samo u obrazovni sistem, nego i u sve segmente multikulturalnog, savremenog društva koje se temelji na izvrsnom obrazovanju za sve.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Rada

Pa onda im otvorite podrucne jedinice tamo gdje zive jer je jasno da integracija ne funkcionise jer djeca ne dolaze u skolu danima i nedeljama,prevoz im ne funkcionise,roditelji ne saradjuju zato umjesto slikanje nabavite romske nastavnike i radite na terenu.