22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

22° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaranović posjetio Šavnik: Da utvrdimo stanje na terenu pa da saniramo štetu

Društvo

Comments 2

Šaranović posjetio Šavnik: Da utvrdimo stanje na terenu pa da saniramo štetu

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović je odmah nakon ispraćaja spasilačkog tima u BiH posjetio Šavnik. U društvu načelnika Direkcije za civilnu zaštitu i smanjenje rizika od katastrofa Ljubana Tmušića, pripadnika Vojske Crne Gore i PJ Direktorata za zaštitu i spašavanje Nikšić obiđena su područja opštine Šavnik koja su prethodnih dana bila pogođena poplavama.

„Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a je kao krovna institucija u sistemu zaštite i spasavanja sve vrijeme bio u komunikaciji sa lokalnom službom zaštite, i danas smo tu, da se zajednički uvjerimo kakvo je stanje na terenu i da dogovorimo dinamiku daljih poteza u pravcu saniranja štete. Sa Ministarstvom odbrane dogovorili smo da mehanizacija i inžinjerska pomoć Vojske Crne Gore bude angažovana u najkraćem roku, kako bi se uspostavila saobraćajna povezanost između odsječenih sela, a očekujemo da se i brzo uspostavi vodosnadbijevanje“, naglasio je Šaranović.

On je istakao da sistem, iako nekad u limitiranim okolnostima, ulaže ogromne napore kako bi odgovorio izazovima. „Današnja posjeta i susret sa lokalnim rukovodstvom prilika je da se na licu mjesta, kao donosioci odluka uvjerimo kakvo je stanje na terenu, definišemo dalju dinamiku rada i pružimo podršku“, kazao je Šaranović.

Ta podrška i humani karakter našeg rada, dodaje on, ne izostaje ni van granica Crne Gore, što potvrđuje i jutrošnji odlazak crnogorskog tima za spasavanje u Bosnu i Hercegovinu.

Ministar je istakao da je ova situacija pokazala koliko je važno raditi na prevenciji, ali i kontinuiranom ulaganju u sistem zaštite i spašavanja, te da će Ministarstvo i Vlada raditi na iznalaženju najboljih načina za pomoć opštini Šavnik i građanima na ovom području.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Dosta je paradiranja Saranovicu . U ovakvim situacijama , prvo i pod hitno se angazuju spasilacke ekipe ,a potom se formira komisija koja utvrdjuje nacinjenu stetu i taj izvjestaj podnose Vladi kako bi odobrila sredstva da se ta steta nadoknadi. No sta ja tebi da crtam kad si ti sam sebi figura !

Brano Bozovic

Vidi,Vidi PRIPRAVNIKA,Jakicu sta rece taj "EKSPERT".