19 °

max 19 ° / min 14 °

Nedjelja

13.10.

19° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

21° / 12°

Četvrtak

17.10.

22° / 17°

Petak

18.10.

18° / 15°

Subota

19.10.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bar: Održana Manifestacija “Dani Rumunije u Crnoj Gori”

Izvor: Opština Bar

Društvo

Comments 0

Bar: Održana Manifestacija “Dani Rumunije u Crnoj Gori”

Autor: Antena M

  • Viber

Opština Bar bila je domaćin drugog dana manifestacije „Dani Rumunije u Crnoj Gori“ koja je sinoć u Kući Maslina u Starom Baru započela promocijom knjige “Rumunija i Crna Gora”, autora Longina Munceana, dok je organizator i moderator večeri bila Milica Rajković, saradnica Ambasade Rumunije u Crnoj Gori.

Knjiga je pružila uvid u bogatu istoriju i kulturne veze između ove dvije države, uz uvodno obraćanje Nj. E. ambasadora Rumunije u Crnoj Gori, Viorela Ardeleana koji je istakao značaj ovakvih kulturnih događaja za jačanje veza između dvije zemlje.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, na promociji je učestvovao i publicista Boro Cimeša, koji je govorio o procesu izrade knjige i njenom doprinosu boljem razumijevanju istorijskih odnosa između Crne Gore i Rumunije.

Događaju je ispred Opštine Bar prisustvovao potpredsjednik Damir Rašketić, koji je uz pozdravno obraćanje iskoristio priliku da ukaže na značaj Ugovora o saradnju između gradova Bar i Konstanca.

Rašketić je istakao važnost jačanja saradnje u oblastima kulture, ekonomije, turizma i obrazovanja naglašavajući potencijale koje ovo partnerstvo pruža za obje strane. Učesnik na panel diskusiji ispred Službe predsjednika Opštine Bar uzeo je i Samir Škrijelj.

"Manifestacija je dodatno obogaćena video prezentacijom grada Konstance, čime su prisutni imali priliku da se bliže upoznaju sa ovim rumunskim gradom i njegovim resursima. Događaj je završen otvorenom diskusijom s publikom, koja je omogućila razmjenu ideja i daljnje planiranje zajedničkih aktivnosti. Opština Bar izražava zadovoljstvo zbog uspjeha ove manifestacije, koja je još jednom potvrdila važnost međunarodne saradnje i bratimljenja gradova u cilju postizanja zajedničkog napretka", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR