21 °

max 23 ° / min 16 °

Četvrtak

10.10.

23° / 16°

Petak

11.10.

23° / 17°

Subota

12.10.

23° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

14.10.

24° / 15°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Udruženje boraca i antifašista Šavnik: Milatović da stane uz Lazarevića, očekujemo i reakcije naših saveznika

Društvo

Comments 0

Udruženje boraca i antifašista Šavnik: Milatović da stane uz Lazarevića, očekujemo i reakcije naših saveznika

Autor: Antena M

  • Viber

Udruženje boraca NOR-a i antifašista Šavnik saopštilo je da podržava načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala Zorana Lazarevića.

"Pozivamo najodgovornije u državi da hitno reaguju. Saznali smo putem medija ( elektronskih i štampanih ) o sadržaju pisma koje je brigadni general Zoran Lazarević (naš sugrađanin po rođenju) uputio predsjednicima Države, Skupštine i Vlade Crne Gore. Oni bi shodno Ustavnim ovlašćenjima trebalo da hitno reaguju, što ih i mi javno pozivamo. Oni bi shodno članu 475 Krivičnog zakonika Crne Gore i člana 483 Krivičnog zakonika trebalo da reaguju i da u skladu sa svojim nadležnostima pozovu Tužilaštvo koje bi utvrdilo da li se čini krivično djelo ,,Podrivanje vojne i odbrambene moći” naše države ili ,,Slabljenje morala Vojske Crne Gore”, ističu iu Udruženja.

Nadalje napominju da "čitajući pismo generala Lazarevića, koje je kao kulturan, obrazovan i čestit čovjek uputio najodgovornijim ličnostima u državi, mi Antifašisti iz Šavnika iskazujemo veliku zabrinutost vezano za stanje u kojem se nalazi Vojska Crne Gore."

S obzirom na sadržinu navoda iz pisma generala Lazarevića, kako kažu u Udruženju, očekuju i reakcije naših saveznika, s obzirom na to da smo članica NATO saveza.

"Antifašisti Šavnika će uvijek biti na strani naše vojske i vojnika koji su spremni da brane svaku stopu Crne Gore, a političarima i prolaznim ministrima poručujemo da se manu naših sinova i očeva koji su spremni dati svoje živote za slobodu našeg naroda i naše Crne Gore.

Druže generale Lazareviću, naša opština, u kojoj ste i Vi rođeni, je iznjedrila kroz istoriju plejadu časnih oficira – generala, kao što su: Radoman Jakić, Neško Dulović, Danilo Janković, Milovan Jegdić, Živan Knežević, Pavle Pekić, Stojan Žugić, Veljko Todorović i mnogi drugi, da nam njihovi potomci ne zamjere. Vi ste generale dio njih i slobodarskog naroda Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Poručuju Lazareviću da bude kao i do sada postojan i stamen i da ne da nikome na našu Crnu Goru i njenu Vojsku.

"Sve je u životu prolazno, i radna mjesta i privilegije, ali odnos prema Crnoj Gori i njenim kćerkama i sinovima koji su tu da brane svaku stopu naše države nema cijenu.

Pozivamo Predsjednika države da stane uz generala Lazarevića u odbranu najsvjetlijih vrijednosti, a to je naša jedina država Crna Gora.

I na kraju, Antifašisti Šavnika još jednom poručuju aktuelnoj državnoj vlasti da se mane uvođenja države u stanje diktature, jer je građanima sve jasno i ne može im se vrijeđati zdrav razum", zaključuje se u saopštenju Udruženju boraca NOR-a i antifašista Šavnik.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR