23 °

max 23 ° / min 14 °

Subota

12.10.

23° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

22° / 13°

Srijeda

16.10.

22° / 11°

Četvrtak

17.10.

19° / 13°

Petak

18.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Berba maslina u kampusu UCG: Nastavak tradicije organske proizvodnje i ekološke održivosti

Izvor: ucg

Društvo

Comments 0

Berba maslina u kampusu UCG: Nastavak tradicije organske proizvodnje i ekološke održivosti

Autor: Antena M

  • Viber

U kampusu Univerzitetu Crne Gore danas je organizovana berba maslina, u kojoj su učestvovali studenti i zaposleni Univerziteta, saopšteno je iz UCG.

Kako su kazali, ova zajednička aktivnost predstavlja nastavak inicijative Univerziteta za promociju ekološke odgovornosti i organske proizvodnje.

“Masline koje su studenti i zaposleni pažljivo ubrali biće prerađene u novu seriju brendiranog univerzitetskog maslinovog ulja Oleum Olivarum. Ovo visoko kvalitetno, organsko maslinovo ulje biće proizvedeno hladnim cijeđenjem ručno ubranih i neprskanih maslina, uz nadzor i kontrolu kvaliteta sprovedenu od strane Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore”, istakli su iz UCG.

Oleum Olivarum je, kako su pojasnili, produkt koji simbolizuje saradnju Univerziteta Crne Gore i brojnih partnera, kao i njihovu posvećenost vrijednostima društva znanja, međunarodnog prosperiteta i ekološke odgovornosti.

“Prve bočice ovog ulja biće poklonjene partnerima koji su podržali ovu inicijativu”, poručili su oni.

Kako su podsjetili, masline zasađene na kampusu UCG, bile su dio posebnih događaja Univerziteta Crne Gore povodom kojih su visoki crnogorski zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora i akademske zajednice učestvovali u sadnji ovih stabala.

“Shodno svojoj misiji, Univerzitet Crne Gore nastaviće da podstiče podizanje nivoa ekološke svijesti, investiranje u zdraviju budućnost i promoviše društveno odgovorno ponašanje prema budućim generacijama, te podržava važnost organske proizvodnje u očuvanju ekoloških vrijednosti”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR