17 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 13°

Utorak

15.10.

23° / 15°

Srijeda

16.10.

23° / 14°

Četvrtak

17.10.

21° / 14°

Petak

18.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Učenik brutalno pretučen u školskom dvorištu

Izvor: Screenshot, TV Adria

Društvo

Tag Video
Comments 0

Učenik brutalno pretučen u školskom dvorištu

Izvor: TV Adria/RTNK

Autor: Antena M

  • Viber


Vršnjačko nasilje u Crnoj Gori više nije pojedinačni slučaj, već gotovo svakodnevna pojava u školskim dvorištima ili u blizini škola.

Najnoviji slučaj zabilježen je u jednoj podgoričkoj srednjoj školi, a na snimku se vidi brutalno prebijanje jednog od učenika. Dok učenik prima seriju udaraca u tijelo i lice, prisutni ne pokušavaju da zaustave nasilje, već prebijanje snimaju mobilnim telefonima.

Televizija „Adria“ objavljuje video snimak novog slučaja vršnjačkog nasilja, a žrtva napada bio je učenik u jednoj podgoričkoj Srednjoj školi.

View this post on Instagram

A post shared by ADRIA TV (@adria__tv)

S obzirom da vršnjačko nasilje dobija na zamahu i da postaje obrazac ponašanja, potrebno je urgentno raditi na novim mjerama suzbijanja, jer je očigledno da dosadašnje nisu dali rezultat. Ovo posebno kada se uzme u obzir činjenica da je vršnjačko nasilje široko prepoznato, kako među srednjoškolskom, tako i ukupnom populacijom.

Tako posljednja istraživanja pokazuju da svaki peti učenik navodi da je bio žrtva vršnjačkog nasilja, a 53,4 odsto poznaje nekoga ko je bio žrtva tog nasilja.

Većina ispitanika smatra i da postoji veliki prostor za poboljšanje mjera na suzbijanju vršnjačkog nasilja.

Da li te mjere treba da udu u pravcu strožijih kazni od strane institucija za one koji vrše nasilje i strožijim kaznama u školi, poboljšanja dostupnosti psihološko-pedagoških službi, ali i uvođenja školskog policajca odgovor treba da daju nadležne institucije, ali što hitnije, jer više nema vremena za čekanje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR