21 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

23° / 12°

Četvrtak

17.10.

19° / 14°

Petak

18.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jakić: Formirana Komisija za procjenu štete od poplava, sve što smo radili bilo je u direktnoj nadležnosti države

Društvo

Comments 1

Jakić: Formirana Komisija za procjenu štete od poplava, sve što smo radili bilo je u direktnoj nadležnosti države

Autor: Antena M

  • Viber

Stanje u Šavniku nakon poplava je puno bolje. Ono čega smo se najviše pribojavali, to je najavljenog nevremena za srijedu i četvrtak, ali je kod nas prošlo bez obilnih padavina, tako da smo zadovoljni sa te strane, kazao je u izjavi za Antenu M predsjednik te opštine Jugoslav Jakić.

Jakić navodi da su ekipe još na terenu, te da se trude da otklone u najvećoj mogućoj mjeri posljedice nevremena. Dodaje da je infrastruktura koja je bila uništena - uspostavljena.

Na pitanje kakav je bio odgovor države na ovu kriznu situaciju, s obzirom na to da smo imali priliku da čujemo razne poruke, Jakić kaže:

"Ja sam prethodnih dana više puta govorio o tome, najviše iz razloga kako bi se probudila ta reakcija i kako bi blagovremeno intervenisali, odnosno zaštitili se od eventualno nekih budućih šteta, odnosno bojazanih od ovog nevremena koje je bilo najavljeno za srijedu i četvrtak, kako bi izašli da zajedničkim snagama riješimo taj problem. Vidjeli ste kakvi su ti odgovori bili, ja se više time neću baviti, nastavljamo da radimo onoliko koliko možemo u interesu građana Šavnika i to je sve na tu temu što mogu reći", istakao je Jakić.

Jakić je zahvalio opštinama koje su od prvog dana pritekle u pomoć.

"Opština su pokazale solidarnost i odgovornost u ovoj teškoj situaciji koja nam se zadesila, oni su od prvog dana ponudili pomoć i neki predstavnici tih opština bili su i na licu mjesta, da se uvjere kakva je situacija ovdje u Šavniku. Vidjeli smo najave nekih od opština da će značajno i finansijski i u opremi pomoći našem gradu, zaista koristim ovu priliku da im se zahvalim na tome", kazao je on.

Jakić dodaje da je formirana opštinska Komisija za procjenu štete.

"Uputili smo poziv svim građanima da prijave svoje štete, ta komisija je počela sa svojim radom. Ono što je ključno ovdje je, što sam juče i prethodnih dana naglasio, da je rijeka Komarnica proglašena rijekom od državnog značaja. Sve ovo što smo mi radili u prethodnom periodu, radili smo zbog toga kako bi se otklonila opasnost po život ljudi i po imovinu. Danas kada je već to prestalo, mi smo se obratili Upravi za vode da nam daju dozvolu da nastavimo sa radovima za koje mislimo da su takođe neophodni da bi se štitila imovina i ljudski životi na prostoru Komarnice", rekao je on.

Kako je dodao, ukoliko dobiju takvu dozvolu, nastaviće rad.

"Hoću da kažem da sve ovo što smo u prethodnom periodu radili negdje je bilo direktno u nadležnosti države Crne Gore. Vidjeli ste kakve su njihove bile reakcije i kako su se odnijeli prema tom svom dijelu posla. Danas kada je u najvećoj mjeri otklonjena ta opasnost, mi ćemo prepuštiti njima dalje da oni upravljaju, kako im zakon nalaže, rijekom Komarnicom i da i u redovnim i vanrednim okolnostima brinu o tom vodotoku, što je njihova obaveza", zaključio je Jakić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Hrabri jaki lider. Hvala što čuvate Šavnik kao pravi domaćin.