16 °

max 19 ° / min 14 °

Nedjelja

13.10.

19° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

24° / 15°

Srijeda

16.10.

23° / 14°

Četvrtak

17.10.

18° / 17°

Petak

18.10.

17° / 16°

Subota

19.10.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Udarao dječaka nogama i rukama, tražio da ga ostali snimaju za Snap Chat

Izvor: Pixabay, ilustracija

Društvo

Comments 2

Udarao dječaka nogama i rukama, tražio da ga ostali snimaju za Snap Chat

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Roditelji maloljetnog dječaka iz Kotora, učenika OŠ „Njegoš“, prije tri dana prijavili su kotorskoj policiji fizičko i psihičko nasilje nad njihovim djetetom u produženom trajanju od dvanaestogodišnjeg dječaka L.P. takođe učenika ove škole - saznaje Pobjeda.

Iz kotorske policije juče je Pobjedi potvrđeno da su primili prijavu, te da su shodno zakonskim nadležnostima odmah o svemu obavijestili Osnovno državno tužilaštvo i Centar za socijalni rad u Kotoru.

- Nakon što Centar za socijalni rad završi svoj dio posla i sprovede kompletan postupak i procedure, obavijestiće nas o utvrđenim činjenicama, a mi ćemo shodno tome, ukoliko bude elemenata krivičnog djela postupati dalje u okviru svojih nadležnosti - rečeno je Pobjedi u kotorskoj policiji.

Majka maloljetnog dječaka Tamara Lompar-Tujković potvrdila je juče za Pobjedu da su podnijeli prijavu zbog vršnjačkog nasilja.

Ona objašnjava da se prvi ozbiljniji incident desio 3. septembra, van škole, na igralištu kod vrtića na Zlatnim njivama, kada je L.P. oborio njenog sina na pod, udarao ga rukama i nogama, dok je od ostalih prisutnih dječaka tražio da to snimaju, kako bi objavio na aplikaciji Snap Chat. Tada je, kaže Lompar-Tujković, njenom sinu zaprijećeno da o ovom događaju ne smije govoriti nikome, jer će u suprotnom ponovo biti pretučen.

Prema informacijama Pobjede, dječak L.P. je u više navrata i na više osoba u svom odjeljenju, i kod drugih učenika, u proteklih nekoliko godina vršio psihičko i fizičko nasilje koristeći svoje borilačke vještine koje je stekao u jednom kotorskom sportskom klubu u kojem je trenirao do unazad dva mjeseca.

Ovaj slučaj dobio je epilog prije tri dana nakon što je L.P. na času fizičkog vaspitanja istog dječaka gurnuo, nakon čega je dječak ustao i ošamario ga. Nakon prijave događaja razrednom starješini dječak je ispričao i događaj na igralištu kada ga je L. P. istukao i tražio da se sve to snima.

Roditelji dječaka koji je bio žrtva nasilja traže da se preduzmu adekvatne mjere od policije, Centra za socijalni rad kao i od Uprave škole. Lompar-Tujković ističe da ima još djece koja su žrtve nasilja od istog dječaka, ali da od straha nikad nijesu smjeli to priznati.

- Nadam se da će se sada klupko odmotati i da će svi oni koji su trpjeli nasilje i psihičko i fizičko od L. P. objelodaniti sve.
Ovim činom ohrabrujem svu djecu i roditelje da o nasilju govore kako bi spriječili da pojedina djeca izrastu u nasilnike pa budemo lično svjedočili događajima poput onih u Baru i Beogradu - zaključila je Lompar-Tujković.

Direktorica OŠ „Njegoš“ Tamara Radonjić kazala je juče Pobjedi da se incident nije dogodio u školi, te da su povodom ovog slučaja preduzeli sve mjere iz svoje nadležnosti.

-Vjerujem da će se sve završiti u interesu učenika - kazala je kratko Radonjić.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Gospođo direktor, koje ste sve mjere preduzeli? Sta ako je van škole? Postoji odgovornost i van škole. Po toj logici, roditelji nijesu odgovorni ako je van kuće. Te buduće bandite izolovati u specijalne ustanove na prevaspitanje i sve na račun njihovih roditelja.

Brano Bozovic

Cus kad socijalni radnici izvrse izvidaj,onda ce nesretno tuzilastvo pokrenuti postupak,van pameti. De su roditelji tog malog razbojnika,koliko je kriv,ali su oni vise krivi.