14 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

23° / 16°

Četvrtak

17.10.

19° / 17°

Petak

18.10.

19° / 16°

Subota

19.10.

20° / 13°

Nedjelja

20.10.

15° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ličina se obratio Vladi: Hoćemo li dočekati zrno pravde?

Društvo

Comments 0

Ličina se obratio Vladi: Hoćemo li dočekati zrno pravde?

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik nevladinog udruženja “Štrpci – Protiv zaborava” Demir Ličina uputio je javno obraćanje Vladi Crne Gore sa pitanjem: Hoćemo li dočekati zrno pravde?

“Gospodo iz Vlade, mi razumijemo vaše političke sukobe, strahove i borbu za privilegije, ali molimo vas da konačno i vi razumijete nas. U situaciji smo da prolazi i ova godina, a da izmjene Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti nisu donešene”- poručio je Ličina.

On je podsjetio da su porodice žrtava, uz pomoć Akcije za ljudska prava - Human Rights Action, Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, prijatelja, nekih političkih stranaka, ali i reisa Rifata ef. Fejzića, spriječili da bude donešen diskriminatorni zakon kojim bi se žrtve dodatno podijelile po vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

“Svi dogovoreni rokovi za donošenje izmjena zakona su prošli. Smatramo da izuzev političkih nema drugih razloga za odgađanje izmjena. Prijedlog koji je uradila Akcija za ljudska prava na čelu sa Teom Gorjanc Prelević je po našem mišljenju sasvim korektan” - naveo je Ličina.

“S obzirom da se ovo sada nalazi u nadležnosti ministra Damira Gutića koji dolazi iz Bošnjačke stranke, a ujedno je i pripadnik bošnjačkog naroda cijenimo da mu je obaveza više da se založi da se ovo pitanje što prije riješi”- naveo je Ličina. On kaže da ukoliko želi da to uradi, siguran je da može.

On je naveo da je krajnje vrijeme da se makar ovaj dio kada su u pitanju porodice žrtava zatvori, te da očekuje brzu i hitnu reakciju već ovih dana kako bi se izmjene Zakona našle pred poslanicima.

“A onda neka svako od 81 poslanika parlamenta pokaže kakav je čovjek. Neće to biti samo odgovor nama žrtvama gdje živimo i imamo li čemu da se nadamo. Biće to odgovor svim normalnim građanima ove zemlje” - zaključio je Ličina.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR