13 °

max 23 ° / min 13 °

Srijeda

16.10.

23° / 13°

Četvrtak

17.10.

21° / 17°

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 13°

Utorak

22.10.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nakon deset mjeseci od sprovođenja popisa, danas predstavljanje konačnih rezultata

Društvo

Comments 5

Nakon deset mjeseci od sprovođenja popisa, danas predstavljanje konačnih rezultata

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Uprava za statistiku – Monstat predstaviće danas u 11 sati dio konačnih rezultata Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori, koji je sproveden krajem prošle godine.

Kako je najavljeno iz Monstata, na današnjoj press konferenciji za novinare, koju možete uživo pratiti na napem portalu, biće predstavljeni rezultati stanovništva prema polu i starosti, državljanstvu, nacionalnoj, odnosno etničkoj pripadnosti, vjeri, maternjem jeziku i jeziku koji se uobičajeno govori.

Direktor Monstata Miroslav Pejović rekao je ranije da će narednih dana uslijediti sukcesivno objavljivanje podataka o drugim karakteristikama stanovništva.

Građani su imali pravo i mogućnost da od 1. do 7. oktobra provjere svoje podatke o etničko-kulturološkim karakteristikama prikupljenih popisom stanovništva, domaćinstava i stanova putem specijalnog softvera.

Popis u Crnoj Gori trebalo je da bude održan 2021. godine, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa.

Taj proces realizovan je od 3. do 28. decembra, nakon što je njegov početak više puta prolongiran zbog zahtjeva opozicije i vijeća manje brojnih naroda da se prethodno ispune određeni uslovi za njegovo sprovođenje.

Prema preliminarnim rezultatima popisa, u Crnoj Gori živi 633.158 stanovnika, što je za dva odsto više nego 2011. godine.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

oro

Njima treba vjerovat oni su vjerodostojni heheheee, Bogme zna se istina prava al je nisu smjeli objavit, vole da govore neistinu i to je jedina istina!!! serbski svijet je cudo od naroda!!!

Mila K

Nevažno. Posebno koliko su se političari i Monstat i spc obrukali u procesu popisa. Početi pripreme 2031 registracionog popisa da Mandić i Joanikije-Porfirije nikad više ne dijele familije u CG oko javne politike koja bi trebalo sa razvija porodice i zajednicu.

Elmosko

Kinezi prebroje 1,5 milijardi ljudi za 2 dana.? Kad nesto muvas i stimas potrebno ti je citavih 10 mjeseci da prebrojis pola miliona ljudi.