24 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

16.10.

24° / 15°

Četvrtak

17.10.

21° / 17°

Petak

18.10.

22° / 17°

Subota

19.10.

21° / 17°

Nedjelja

20.10.

20° / 13°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović: Predsjedniče, Vlada je reagovala

Izvor: Antena M

Društvo

Comments 3

Krapović: Predsjedniče, Vlada je reagovala

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom jučerašnje izjave predsjednika Jakova Milatovića dužan sam da pojasnim građanima da je Ministarstvo odbrane sastavni dio Vlade Crne Gore, te da je Vlada reagovala, saopštio je Dragan Krapović, ministar odbrane.

"Odluku o angažovanju jedinica VCG potpisuje ministar odbrane, a Vojska Crne Gore nije samostalna institucija već je sastavni dio Ministarstva odbrane.

Predsjedniče, kao ministar odbrane, poštujući načela subordinacije, a u okviru svojih nadležnosti, dao sam naredbu, u skladu sa potrebama Opštine Šavnik, da VCG izvrši zadatke koji su propisani III Misijom Vojske", navodi Krapović.

Javnosti radi, kako dodaje,na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova i u koordinaciji unutar Vlade Crne Gore, donio je odluku o upućivanju pripadnika VCG u Opštinu Šavnik, sa ciljem pomoći opštini i lokalnom stanovništvu u saniranju posljedica u mjestu Komarnica.

"Ovoj odluci, prethodile su konsultacije unutar Vlade, a zatim i zajedničko izviđanje terena pripadnika MO/VCG i MUP-a sa ciljem sagledavanja potreba i vrste angažovanja. U okviru sedmodnevne akcije inželjerci Bataljona za podršku izradili su dvije obaloutvrde u dužini od 200 metara, čime je znatno povećana stabilnost obala rijeke i smanjen rizik od budućih poplava. Takođe, izrgrađeno je i 60 metara puta koji je bio uništen tokom poplava, kao i postavljene vodopropusne betonske cijevi koje će omogućiti efikasnije kanalisanje vode, čime će se smanjiti pritisak na okolne površine i spriječiti buduća oštećenja.

Još jednom da budem jasan, Vlada je reagovala adekvatno!", zaključio je Krapović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Anon

Vladu ne zanima opština koja nije "njihova". Pet dana? To vi zovete adekvatnom reakcijom? I još ima obraza da ovako nešto izgovori! Obraz k'o đon.

Savnik

Krapo, pričaj ti to Milojku i Ljalju, mi u Šavniku znamo kad ste došli i zbog čega!!! Nikad više od nas glasa vama, jer nas lažete i pustili da se sami spašavamo..