17 °

max 22 ° / min 17 °

Četvrtak

17.10.

22° / 17°

Petak

18.10.

19° / 16°

Subota

19.10.

19° / 15°

Nedjelja

20.10.

17° / 13°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

18° / 12°

Srijeda

23.10.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šćepović: Je li iko iz Tužilaštva pozvao Milana Popovića da da izjavu?

Izvor: E TV

Društvo

Comments 0

Šćepović: Je li iko iz Tužilaštva pozvao Milana Popovića da da izjavu?

Izvor: E TV

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je mjesecima izložen i mentalnoj i fizičkoj torturi, te se u njegovom slučaju radi o klasičnom političkom revanšizmu - ocijenio je u emisiji Na kraju dana Televizije E književnik Đorđe Šćepović.

Novinari poput Draška Đuranovića, Duška Mihailovića, Kaćuše Krsmanović i drugih, poručuje Šćepović, su potpuno ogolili svu prirodu ,,slobodnog” SDT- a, svojim istraživačkim tekstovima, te su iz tog razloga postali meta, kako kaže, Šoškića, Novovića i ostalih.

- Pokušava se stvoriti atmosfera straha, atmosfera linča. Boban Batrićević je takođe završio na sudu zbog citiranja, Tanja Šuković je bila javno linčovana, zbog filma o Amfilohiju Radoviću, koji je zapravo skup njegovih izjava…Nezapamćeno je da neki tužilac traži od neke medijske kuće, nekog portala tekstove, iako su ti tekstovi dostupni jednostavnom pretragom na portalu, nezapamćeno je da targetira novinare i pisce. Opet se vraćam na Dritana Abazovića, koji je usred Skupštine Crne Gore mahao fotografijom pisca Milorada Popovića, i prozivao i tada Draška Đuranovića… A onda imamo situaciju od prije nekoliko dana, kad Milan Popović, profesor pravnog fakulteta izjavljuje, da ukoliko neko u Podgorici i pokuša da napravi vlast sa DPS-om, to može izazvati sukobe i građanski rat. Je li iko iz Tužilaštva pozvao Milana Popovića da obrazloži tu svoju izjavu? “ - pitao je on.

Nastavak projekta 42. Vlade

On je rekao da se nada da će opozicija konačno preduzeti one radikalne poteze, koje je najavljivala, da do usvajanja Zakona o dvojnom državljanstvu ne dođe.

Poziv Ministarstva unutrašnjih poslova nevladinim organizacijama da daju predstavnike u radnom tijelu radi izrade dopuna i izmjena Zakona o dvojnom državljanstvu, nastavak je projekta, podsjeća Šćepović, koji je započeo za vrijeme 42.Vlade, a od koga je odustao tadašnji ministar, Sergej Sekulović, ističe Šćepović, zbog otpora građana.

Kad se govori o Demokratama ništa nije slučajnost, poručuje Šćepović, juče ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sa najavom Zakona o dvojnom državljanstvu, a danas Aleksa Bečić, njegov partijski lider, sa izjavom, podsjeća Šćepović, kuka nad diskriminisanim srpskim jezikom, iako, 2020.godine niko od njega nije mogao dobiti odgovor kojim jezikom on govori.

- Ukoliko bude opozicije, mislim stvarno je bude, ne smije doći do nečega takvog. Moraju se preduzeti sve mjere da do nečeg takvog ne dođe, jer ako se usvoji Zakon o dvojnom državljanstvu izmijeniće se demografske slika Crne Gore, izvršiće se konačno nacionalni inženjering, koji je pokušan i ovim popisom, ali evo vidjeli smo da nije uspio, uprkos svim silama koje su radile na tome. Nadam se da će opozicija konačno preduzeti one radikalne poteze, koje je najavljivala, da tog usvajanja ne dođe - rekao je Šćepović.

Rezultati popisa su očekivani, smatra Šćepović, ako se uzme u obzir kampanja srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, da se Crnogorci svedu na nacionalnu manjinu, dodaje on, ali, tu se mora uzeti u obzir, kako kaže, konfuzija koju je izazvala opozicija, jer je prvo pozvala na bojkot, pa, ističe on, odustala od bojkata i poprilično, kako kaže, sludila građane.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR