20 °

max 21 ° / min 16 °

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 14°

Utorak

22.10.

21° / 14°

Srijeda

23.10.

22° / 14°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Petak

25.10.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorska porodica iz Berlina podržala socijalno ugrožene porodice iz svih crnogorskih opština

Društvo

Comments 1

Crnogorska porodica iz Berlina podržala socijalno ugrožene porodice iz svih crnogorskih opština

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom 17. oktobra – Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, crnogorska porodica iz Berlina obezbijedila je donaciju vaučera za dvije hiljade socijalno ugroženih porodica iz svih crnogorskih opština. Distribucija pomoći biće obavljena posredstvom opštinskih organizacija Crvenog krsta, prema utvrđenim kriterijumima, čime se osigurava pravična i transparentna podjela, saopšteno je iz Prijestonice. 

"Ova humanitarna akcija realizuje se na inicijativu gradonačelnika Prijestonica Cetinje Nikole Đuraškovića i predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića. 

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva podsjeća na odgovornost države i društva da posebnu pažnju posvete onima kojima je pomoć najpotrebnija, a Prijestonica Cetinje i Opština Bar ovom prilikom žele istaći neophodnost pronalaženja sistemskih rješenja za ublažavanje siromaštva i socijalne isključenosti velikog broja građana u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju. 

Donacija crnogorske porodice iz Berlina, kako dodaju, naglašava značaj solidarnosti i humanitarnog djelovanja kao ključnih principa za smanjenje nejednakosti i marginalizacije u društvu.

"Podrška ugroženim porodicama je još jedan korak u pravcu stvaranja pravednijeg društva u kojem niko ne smije biti zanemaren. 

Ova inicijativa doprinosi jačanju svijesti o važnosti filantropije i humanitarnog rada, uz istovremenu posvećenost Prijestonice Cetinje, Opštine Bar i donatora ka unapređenju životnih uslova najugroženijih građana", zaključuju u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

nena

Sve pohvale za crnogorsku porodicu iz Berlina. Bravo.