16 °

max 21 ° / min 16 °

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

22° / 16°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 14°

Utorak

22.10.

21° / 15°

Srijeda

23.10.

23° / 14°

Četvrtak

24.10.

22° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Reprezentativni sindikat RTCG: Vulić raspoređen na mjesto novinara, Čovićevo radno mjesto ugašeno

Izvor: Antena M, ilustracija

Društvo

Comments 0

Reprezentativni sindikat RTCG: Vulić raspoređen na mjesto novinara, Čovićevo radno mjesto ugašeno

Autor: Antena M

  • Viber

Kao Sindikat zabrinuti smo za poziciju i položaj zaposlenih u RTCG, a na osnovu brojnih netransparentnih kadrovskih premještanja i izmjena sistematizacije, poručuju iz Izvršnog odbora Reprezentativne sindikalne organizacije RTCG. 

- Najsvježiji primjeri su naše kolege Srđan Čović i Sabrija Vulić, inače protivkandidati na konkursu za izbor generalnog direktora Javnog servisa, pa sumnjamo da se radi o revanšizmu. Naime, kolega Sabrija Vulić dugogodišnji urednik na TVCG, raspoređen je na mjesto novinara na portalu RTCG, što je treće premještanje u samo nekoliko mjeseci.

Srđan Čović, inženjer i magistrant ekonomije i vrhunski stručnjak neophodan RTCG, kao vrstan poznavalac funkcionisanja sistema, po “kazni“ je bio raspoređen u odjeljenje statistike programa.

Najnovijom po ko zna kojom po redu izmjenom famozne sistematizacije ostao je bez radnog mjesta jer je to odjeljenje ugašeno, i za sada nije dobio ponudu za novo radno mjesto - navodi se u saopštenju Sindikata. 

- Mi u Sindikatu ne strahujemo da će naše kolege ostati bez svojih radnih mjesta, jer su RTCG kadrovi poput njih neophodni, ali smo zabrinuti zbog netransparentnih i nelogičnih procedura kojima se zaposleni premještaju sa mjesta na mjesto.

Poručujemo da ćemo kao Sindikat istrajati u borbi za njihova, ali i prava drugih radnika u RTCG.

Nećemo, kao što je to slučaj sa nekim drugim sindikalnim organizacijama u našoj kući borbu voditi protiv sindikata i radnika, a ostati gluvi i nijemi na sve nezakonitosti i loše odluke koje sprovodi menadžment - saopštili su. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR