17 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 15°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 14°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dukaj: Crna Gora i UAE jačaju saradnju u oblasti veštačke inteligencije

Društvo

Comments 0

Dukaj: Crna Gora i UAE jačaju saradnju u oblasti veštačke inteligencije

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar javne uprave Crne Gore Marash Dukaj sastao se u Dubaiju sa Omarom Sultanom Al Olamom, državnim ministrom za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tokom sastanka, razgovarano je o strateškoj saradnji između dviju zemalja u oblasti vještačke inteligencije.

Al Olama naglasio je važnost okupljanja globalnih lidera iz različitih ekonomija kako bi se razmijenili važni uvidi i zajednički radilo na efektivnoj primjeni agende vještačke inteligencije, koja ima uticaj na vlade i ključne sektore širom svijeta. Takođe, izrazio je interesovanje da Crna Gora učestvuje kao izlagač na predstojećem GITEX sajmu, prepoznajući njen potencijal u oblasti digitalne transformacije i inovacija.

Dukaj i Al Olama su se saglasili da bi trebalo intenzivirati saradnju između dviju zemalja, dogovarajući naredne korake koji će omogućiti Crnoj Gori da unaprijedi digitalnu transformaciju i korišćenje vještačke inteligencije.

Dukaj je informisao sagovornike da Ministarstvo javne uprave, u saradnji sa Svjetskom bankom, radi na izradi mape puta za vještačku inteligenciju. U 2025. godini planira se izrada strateškog okvira za AI u Crnoj Gori. Al Olama je potvrdio da će UAE pružiti podršku ovom procesu kroz razmjenu iskustava i prihvatio inicijativu ministra Dukaja o potpisivanju memoranduma o saradnji između UAE i Crne Gore u ovoj oblasti.

Ova saradnja predstavlja značajan korak ka unapređenju digitalne ekonomije i primene veštačke inteligencije u Crnoj Gori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR