22 °

max 22 ° / min 16 °

Subota

19.10.

22° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 14°

Utorak

22.10.

21° / 14°

Srijeda

23.10.

22° / 14°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Petak

25.10.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prikupljaju podatke i o Javnom servisu

Društvo

Comments 1

Prikupljaju podatke i o Javnom servisu

Izvor: E TV

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija uputilo je odgovor Sindikalnoj organizaciji RTCG koja je tražila provjeru diploma u Javnom servisu i pojasnilo ovlašćenja koja ima Međuresorna radna grupa formirana na inicijativu Vlade upravo radi provjere diploma. Trenutno se prikupljaju podaci na osnovu kojih će biti urađena analiza  - navodi se u odgovorima Ministarstva na čijem je čelu ministarka Anđelka Jakšić Stojanović dostavljenim Portalu ETV .

Sindikalna organizacija RTCG je krajem septembra uputila inicijativu Ministarstvu prosvjete nauke i inovacija u kojoj je zatražila provjeru diploma u Javnom servisu. Tragom te inicijative Portal ETV je uputio pitanja Ministarstvu da li će provjeriti navode Sindikalne organizacije i kakav će red poteza biti u ovom slučaju.

Tom portalu su objasnili da nakon što je Vlada Crne Gore donijela zaključak o formiranju Međuresorsne radne grupe, svim ministarstvima i organima lokalne samouprave upućen je dopis da dostave informacije o zaposlenima iz djelokruga svoje nadležnosti. 

- Dakle, za zaposlene u službi državnog organa, organa državne uprave, sudu, državnom tužilaštvu, fondu kao i drugim organima osnovanim u skladu sa zakonom, u organu lokalne uprave, organu i službi lokalne samouprave, u nezavisnom ili regulatornom tijelu osnovanom u skladu sa zakonom, u ustanovi čiji je osnivač država ili lokalna samouprava, u agenciji, privrednom društvu koje je u većinskom vlasništvu lokalne samouprave ili drugom pravnom licu čiji je osnivač lokalna samouprava ili vrši javna ovlašćenja, u službi u Vojsci Crne Gore i policijskih službenika. Ove informacije obuhvataju nivo obrazovanja zaposlenih, da li je obrazovanje stečeno u Crnoj Gori ili inostranstvu, kao i to da li je obrazovanje stečeno tokom redovnog školovanja ili nakon zasnivanja radnog odnosa – navodi se u odgovorima Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Oni su istakli da se prikupljaju pristigli podaci na osnovu kojih će biti urađena analiza, nakon čega će Međuresorsna radna grupa predložiti model za zaštitu obrazovnog sistema i tržišta rada Crne Gore.

- U skladu sa Zakonom o priznavanju inostranih obrazovnih isprava i izjednačavanju kvalifikacija, priznavanje stranih obrazovnih isprava za stečeno visoko obrazovanje u svrhu zapošljavanja u Crnoj Gori vrši Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija preko Nacionalnog informacionog centra - ENIC centra – naveli su iz tog ministarstva.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Inspekcija

Da vidimo Mitra Leposavića I neke momke iz uniona koji su to omunjili za vikend. Plus Drljević doktor.