18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvoren konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“ – prijave do 22. novembra

Društvo

Comments 0

Otvoren konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“ – prijave do 22. novembra

Autor: Antena M

  • Viber

Fond za aktivno građanstvo (fAKT) otvorio je konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“, priznanje koje se dodjeljuje za činjenje za opšte dobro u Crnoj Gori.

Cilj konkursa je da prepozna i javno istakne pojedince, iseljenička udruženja, privredna društva, medije, institucije i organizacije civilnog društva, koji svojom materijalnom i finansijskom podrškom daju primjer drugima, i postavljaju standarde kojima treba težiti kada je u pitanju ulaganje u opšte dobro i izgradnja građanskog društva.

Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: individualni doprinos, doprinos dijaspore, doprinos na nacionalnom nivou i doprinos lokalnoj zajednici. Pored glavnih nagrada, konkurs je otvoren i za nekoliko specijalnih priznanja - za građanski doprinos opštem dobru, za mlade filantrope, te za medijski doprinos.

Nominacije se podnose do 22. novembra, a pravo podnošenja prijava imaju zainteresovani građani, iseljenička udruženja, privredna društva, organizacije civilnog društva, mediji, institucije.

Podsjećamo, Fond za aktivno građanstvo dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i uz podršku Fonda braće Rokfeler i Fondacije „Ćano Koprivica“.

Konkurs se već šesnaest godina organizuje sa ciljem da podstakne razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i filantropija.

Nagrada za filantropiju se tradicionalno dodjeljuje u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom” na Cetinju; svečanost će biti organizovana u drugoj polovini januara, a javnost blagovremeno obaviještena o datumu.

Detaljne informacije o konkursu kao i prijavni formulari za svaku od navedenih kategorija, nalaze se na sajtu: https://www.faktcg.org/otvoren-konkurs-za-nagradu-za-filantropiju-2/

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR