18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bešović boravio u radnoj posjeti Japanu

Društvo

Comments 0

Bešović boravio u radnoj posjeti Japanu

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska delegacija, predvođena generalnim direktorom Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodragom Bešovićem, boravila je u Japanu, i to u okviru aktivnosti koje Direktorat za zaštitu i spašavanje sprovodi sa Japanskom organizacijom za međunarodnu saradnju (JICA), saopšteno je iz MUP-a.

Članovi delegacije, kako je navedeno, imali su priliku da posjete različite institute, agencije, istraživačka društva i biroe koji se bave sprovođenjem mjera za smanjenje rizika od katastrofa zasnovanih na rješenjima iz prirode (Eco-DRR).

"Tokom boravka u Japanu, održan je sastanak sa visokim zvaničnicima Japanske organizacije za saradnju. U sjedištu JICA-e, u Odjeljenju za globalnu okolinu – Grupa za šumarstvo i zaštitu prirode, pozdravni govor održao je Takahiro Morita, a nakon toga generalni direktor Bešović prezentovao je dosadašnje rezultate zajedničkog projekta i dodijelio zahvalnicu Japanskoj organizaciji za međunarodnu saradnju, posebo ističući intencije Crne Gore za proširenjem Crnogorskog informacionog sistema za zaštitu od šumskih požara i za ostale vrste hazarda/rizika, kao i potrebu za lociranjem dodatnih područja na teritoriji Crne Gore na kojima bi se sprovele Eco-DRR mjere u cilju smanjenje rizika od katastrofa", navedeno je u saopštenju.

Posjeta je, kako se zaključuje, bila od velikog značajna za crnogorsku delegaciju, kako za finalizaciju dosadašnjih aktivnosti koje su obuhvaćene projektom, tako i za potencijalni produžetak i dodatno finansiranje ovog izuzetno važnog projekta.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR