17 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 15°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 14°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ibrahimović na proslavi Dana nezavisnosti Češke: Za Crnu Goru  važno prijateljstvo dvije zemlje

Izvor: Bošnjačka stranka

Društvo

Comments 1

Ibrahimović na proslavi Dana nezavisnosti Češke: Za Crnu Goru  važno prijateljstvo dvije zemlje

Autor: Antena M

  • Viber

 
Predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović u svojstvu potpredsjednika Vlade Crne Gore i ministra vanjskih poslova kao počasni gost govorio je večeras na svečanosti koju je organizovala Ambasada Češke Republike u Crnoj Gori povodom 28. oktobra, Dana uspostavljanja nezavisne Republike Čehoslovačke, u znak sjećanja na 28. oktobar 1918. godine kada je uspostavljena nezavisnost Republike Čehoslovačke.

Kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke, Ibrahimović je u svom govoru istakao da je to važan datum za Republiku Češku i češki narod i podsjetio da su te, za mnoge države i narode u Evropi prelomne 1918. godine, mnogi narodi spoznali vrijednosti slobode i demokratije, neki, poput Crne Gore, na teži a neki, poput Čehoslovačke, na lakši način. On je podsjetio i na mirni razlaz Češke i Slovačke iz 1993. i impresivne rezultate koje je Češka postigla nakon toga, te da je u tom pravcu Češka bila i ostaje uzor Crnoj Gori.

"Ibrahimović zahvalio se na pomoći koju je Republika Češka pružala Crnoj Gori na putu učlanjenja i NATO savez i koju pruža na putu punopravnog članstva u EU. Takođe, podvukao je da je za Crnu Goru veoma važno prijateljstvo između dvije zemlje.  Na kraju je iskazao posebno zadovoljstvo saradnjom sa ambasadorkom Republike Češke u Crnoj Gori gospođi Janini Hřebíčkovoj i zahvalio joj se na posebnom prijateljstvu koje gaji prema Crnoj Gori i posvećenosti razvoju saradnje između dvije države istakavši da može biti ponosna na svoj rad u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

chronicler

Znači li to, Ibrahimoviću, da su Crnogorci 1918. godine "spoznali vrijednosti slobode i demokratije", "samo na teži način"??? Pa što nam ta "sloboda" iz 1918-te donese Gaetu i raseljavanje po Americi i Argentini; što nam donese popaljene kuće i krvoločno ubijene i pozatvarane rodoljube?! Pih!