17 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 15°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 14°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zbog rukovoditeljke Pravne službe u podgoričkom Vodovodu koja nema crnogorsko državljanstvo mijenjani uslovi konkursa?

Izvor: Screenshot , Gradska TV

Društvo

Comments 1

Zbog rukovoditeljke Pravne službe u podgoričkom Vodovodu koja nema crnogorsko državljanstvo mijenjani uslovi konkursa?

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Rukovoditeljka Pravne službe u podgoričkom Vodovodu Slađana Vujović nema crnogorsko državljanstvo, što je prema saznanjima CDM-a bio razlog za mijenjanje uslova oglasa, kako bi Vujović dobila tu poziciju. Informaciju da Vujović nema crnogorsko državljanstvo potvrđuju u podgoričkom Vodovodu.

“Tačno je da rukovoditeljka Službe za pravne i opšte poslove nema crnogorsko državljanstvo, što i nije bio jedan od obaveznih uslova za zasnivanje radnog odnosa poštujući Zakon o radu i Kolektivni ugovor Društva. Zakonito je izabrana jer član 2 Kolektivnog ugovora Društva sa ograničenom odgovornošću “Vodovod i kanalizacija” Podgorica podrazumijeva da radni odnos zasniva lice koje ispunjava opšte uslove predviđene Zakonom o radu (najmanje 15 godina života i opšta zdravstvena sposobnost), kao i posebne uslove predviđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta”, tvrde iz Vodovoda i kanalizacije, preduzeća kojim rukovodi Aleksandar Nišavić (Demokrata).

Izvori CdM-a tvrde da je u postupku prerasporeda, raspisan oglas za rukovodioca Pravne službe. Oglas je bio javan i dostupan svima.

“Na prvi oglas, novoizabrana rukovoditeljka je bila odbijena jer nije ispunjavala uslove oglasa. Međutim, poslodavac se drugim oglasom “ispravio” i uklonio sve uslove kako bi novoimenovana Slađana Vujović, koja nije državljanka Crne Gore, mogla zasnovati radni odnos u Vodovodu”, tvrde izvori CdM-a.

Na pitanje CdM-a, da li je tačno da je Vodovod mijenjao uslove konkursa samo da bi pomenuta rukovoditeljka Pravnog sektora bila izabrana, iz ovog preduzeća poručuju da je konkurs sproveden u skladu sa Zakonom o radu, Kolektivnim ugovorom Društva i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Iz Vodovoda su naveli i da je zbog potreba procesa i organizacije rada bivša rukovoditeljka raspoređena na drugo radno mjesto koje je u skladu sa njenom stručnom spremom.

Izvori CdM-a tvrde da je nekadašnja rukovoditeljka Pravne službe sa te pozicije sklonjena isključivo iz političkih razloga.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR