18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
AMU objavio spot o značaju medijske pismenosti među starijom populacijom, zaštitno lice Rosanda Kovijanić

Društvo

Tag Video
Comments 1

AMU objavio spot o značaju medijske pismenosti među starijom populacijom, zaštitno lice Rosanda Kovijanić

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom Globalne sedmice medijske pismenosti, Agencija za audiovizuelne medijske usluge (AMU) i Misija OEBS-a u Crnoj Gori nastavljaju kampanju podizanja svijesti o značaju medijske pismenosti među starijom populacijom objavljivanjem video spota, koji će biti ključni dio ukupne medijske kampanje, saopšteno je iz AMU.

"Zaštitno lice spota je Rosanda Kovijanić, poznata jugoslovenska i crnogorska radio novinarka i spikerka, koja je tokom svoje bogate karijere ostavila dubok trag na domaćem medijskom podneblju, prepoznata po svojoj objektivnosti, profesionalizmu i sposobnosti da prenese važne informacije građanima i građankama.

Cilj video spota je edukacija starije populacije o evoluciji medija i promjenama u navikama usljed razvoja tehnologije. Kako se svijet medija brzo mijenja, važno je da stariji članovi našeg društva nauče kako da prepoznaju pouzdane izvore informacija i kome da vjeruju. Iako su mnogi od njih možda već prošli kroz „školu medija“, novi kanali komunikacije i izazovi koje donose zahtijevaju stalno učenje i prilagođavanje, što gospođa Kovijanić i naglašava u samom spotu", navodi se u saopštenju.

Osim što spot podiže svijest o važnosti medijske pismenosti, isti ima za cilj pozove građanke i građane da se obrate za pomoć i savjete Agenciji u vezi sa medijima, uključujući načine praćenja medija, reagovanje na dezinformacije, lažne vijesti i medijske manipulacije.

"Tako se građani, na kraju spota, podstiču da pozovu besplatan SOS broj 080 888 000 ukoliko imaju pitanja ili nedoumice o tome kako da se snađu u medijskom prostoru. Agencija za audiovizuelne medijske usluge zahvaljuje gospođi Rosandi Kovijanić na njenoj nesebičnoj podršci i spremnosti da bude zaštitno lice ove važne kampanje.

Njena uloga će značajno doprinijeti jačanju svijesti o potrebi za medijskom pismenošću među starijom populacijom. Pozivamo sve medije da podrže ovu inicijativu kako bismo zajedno radili na jačanju medijskog obrazovanja i medijske pismenosti svih građanki i građana Crne Gore. Ovaj spot je dio kampanje u okviru koje su Agencija i Misija OEBS-a u Crnoj Gori već objavile „Vodič za srebrne surfere - Priručnik o internetu i društvenim mrežama za treću životnu dob“", zaključuju u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Persa

Čudo da zaštitno lice nije Božena. Ona je ekspert.