18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dukaj u Vašingtonu: Nastavak saradnje sa partnerskim institucijama SAD

Društvo

Comments 0

Dukaj u Vašingtonu: Nastavak saradnje sa partnerskim institucijama SAD

Autor: Antena M

  • Viber

Tokom boravka u Vašingtonu, na temu ekonomskog dijaloga SAD-Crna Gora, ministar javne uprave Marash Dukaj i generalni direktor za infrastrukturu i informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise, Dušan Polović sastali su se sa predstavnicima američke Agencije za sajber bezbjednost CISA i Biroa za sajber prostor i digitalnu politiku CDP, saopšteno je iz Ministarstva. 

Na sastanku je, dodaju, iskazano zadovoljstvo obje strane sa kvalitetom dosadašnje saradnje i razmotreni su načini za proširenje saradnje.

"Ministar Dukaj upoznao je sagovornike o rezultatima rada i napretku Crne Gore u jačanju sajberotpornosti i sagovornicima naročito zahvalio na dosadašnjoj saradnji.

Poseban akcenat sastanka bio je na uspostavljanju međusobne razmjene informacija o prijetnjama i u tom smislu dogovoreni su dalji koraci", navodi se u saopštenju.

"Crna Gora uz pomoć svojih međunarodnih partnera želi da kao punopravna članica NATO-a aktivno doprinosi kolektivnoj bezbjednosti i zato je naš prioritet permanentno jačanje kadrovskih kapaciteta kroz usavršavanje zaposlenih u Vladinom CIRT-u i budućoj Agenciji sa sajber bezbjednost“, naglasio je Dukaj.

Ministar Dukaj je dobio uvjeravanja da će biti sprovedeni različiti modaliteti usavršavanja crnogorskih predstavnika kroz različite programe State departmenta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR