18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaranović: Spasioci reprezentativci Crne Gore u humanosti

Izvor: MUP

Društvo

Comments 0

Šaranović: Spasioci reprezentativci Crne Gore u humanosti

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović danas je u Nacionalnom trening centru upriličio prijem za članove spasilačkog tima koji su učestvovali u saniranju posljedica bujičnih poplava koje su početkom oktobra zadesile susjednu Bosnu i Hercegovinu.

Ovom prilikom, ministar Šaranović izrazio je zahvalnost članovima tima naglašavajući da je Crna Gora još jednom pokazala svoj humani karakter, a da su pripadnici sistema zaštite i spašavanja prva linija naše humanosti, saopšteno je iz MUP-a. 

"Ponosni smo na vašu hrabrost i spremnost da pomognete prijateljskom narodu u nevolji, čak i u uslovima kada ste i sami u opasnosti. Po ko zna koji put predstavili ste se kao reprezentativci Crne Gore u humanosti", istakao je Šaranović.

On je ukazao na važnost ulaganja u sistem zaštite i spašavanja i obučavanja vatrogasaca-spasilaca, posebno u vremenu kada se suočavamo sa posljedicama klimatskih promjena i neadekvatnog odnosa prema životnoj sredini.

"Zato je unapređenje uslova rada i nabavka moderne opreme visoko na listi prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova, a sve u cilju osavremenjavanja sistema zaštite i spašavanja", istakao je Šaranović.

Na prijedlog ministra Šaranovića, Odlukom Vlade Crne Gore nagrađeni su članovi tima sa po 500 eura.

"Nagrada koju dobijate je samo znak zahvalnosti na svemu što činite svakodnevno obavljajući najsloženije radne zadatke, kako u državi, tako i van naših granica", kazao je ministar.

Prisutne je pozdravio i generalni direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović, koji je čestitao timu na uspješno sprovedenim aktivnostima i njihovom odnosu prema humanom pozivu koji su izabrali.

"Vaša posvećenost, profesionalizam i hrabrost obavezuju nas da i dalje radimo na unapređenju vašeg statusa i uslova u kojima radite", zaključio je Bešović.

Vođa tima Milan Radović zahvalio je ministru na prijemu i istakao značaj prepoznavanja uloge sistema zaštite i spašavanja kao važnog činioca u svim okolnostima koje nas mogu zadesiti usljed prirodnih ili tehničko-tehnoloških nesreća.

"Kao vođa tima ponosan sam na svakog od nas koji smo kroz humanu misiju na najbolji način predstavili Crnu Goru", kazao je Radović.

Tim sastavljen od 23 vatrogasca-spasioca, 5 pripadnika Crvenog krsta Crne Gore i 4 pripadnika Direktorata za zaštitu i spašavanje, tokom pet dana u oblasti Donje Jablanice učestvovao je u traganju i spašavanju iz ruševina, kao i u crpljenju vode visokog kapaciteta.

Članovi tima:

Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorice  - Aleksandar Peličić, Šućo Hadžijusufović, Luka Krgović, Radomir Jokić i Milo Krkotić;

Služba zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje - Filip Latković i Igor Jovićević;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Ulcinj - Nikola Radulović i Rejhan Selović;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar – Aco Vulević, Dragan Radanović, Ivan Nikolić i Balša Budimić;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Budva - Ilija Bogetić;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Kotor - Nikola Banićević i Božo Belan;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi – Aleksa Marić i Petar Ćurić;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Nikšić - Darko Žižić;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Plužine -  Mirko Cicmil i Vladimir Kandić;

Direktorat za zaštitu i spašavanje – Milan Radović, Nikola Blečić, Boško Medenica i Ranko Vuković;

Crveni krst Crne Gore – Goran Petrušič, Kristina Burzanović, Mina Popović, Žarko Dragutinović i Dejan Glavičanin.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR