14 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

26.10.

22° / 14°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

22° / 15°

Utorak

29.10.

23° / 16°

Srijeda

30.10.

22° / 15°

Četvrtak

31.10.

22° / 14°

Petak

01.11.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kadić: Odluka Ustavnog suda me ne čudi, svima jasno da je riječ o političkoj odluci

Izvor: schreenshoot; youtube

Društvo

Comments 1

Kadić: Odluka Ustavnog suda me ne čudi, svima jasno da je riječ o političkoj odluci

Izvor: Gradski portal/Cdm

Autor: Antena M

  • Viber

Ustavni sud odbio je žalbu Pokreta “Naprijed” koji je tražio ponavljanje izbora na biračkom mjestu u podgoričkom naselju Doljani. Odluka je donijeta jednoglasno uz saglasno izdvojeno mišljenje predsjednice Ustavnog suda Snežane Armenko. Nosilac liste Pokreta “Naprijed” Vuk Kadić, za Gradsku RTV je kazao da će oni uprkos odluci, uzdignutog čela nastaviti borbu za pravnu državu u kojoj će struka i integritet biti jači od politike i diskriminacije.

“Odluka Ustavnog suda da odbije žalbu za ponavljanje izbora na biračkom mjestu Doljani u Podgorici slika je i prilika Crne Gore u kojoj živimo”, poručuje Kadić.

Ističe da ga odbijanje žalbe ne čudi jer je, tvrdi on, svima jasno da je riječ o političkoj odluci.

“I ima jedna izreka jednoga čuvenog advokata koji kaže: „Kada politika uđe na vrata suda onda pravo i pravda bježe kroz prozor“, i mislim da je to najbolja rečenica koja oslikava trenutnu situaciju sudstvu nažalost, jer ako oni koji su poslednji branitelji Ustava, zakona i prava i pravde u jednoj državi, donose odluku suprotno svim zakonima i svim pravnim normama, onda prosto ne znamo u kakvoj državi živimo i koja nam je budućnost”, kazao je Kadić za Gradsku RTV.

Ipak, Kadić ističe da se nadao da su se neke stvari, poput unaprijed poznatih presuda, ostavile u prošlosti nakon 30. avgusta 2020. godine.

“Ja ovde stvarno imam jednu dilemu koju ponavljam i kažem ne znam šta je poraznije – činjenica da je Ustavni sud donio odluku suprotnu svojoj praksi 2021. godine kada je zbog iste stvari ponovio izbore na biračkom mjestu u Nikšiću ili je poraznija situacija upravo činjenica da su nažalost kompletna Podgorica i Crna Gora znali kakav će biti ishod ovog glasanja, a čekali smo evo dvije nedelje da oni donesu nešto“, poručio je on.

Kadić dadaje da će nastaviti da se bore za pravnu državu i da, prije svega, znanje bude ispred politike.

“Ovo nije kraj Pokreta Naprijed, mi sad u ovom trenutnu možda jesmo izgubili bitku, ali nismo izgubili rat, mi ćemo nastaviti svoj politički angažman”, kazao je on.

Podsjetimo, Pokret “Naprijed” podnio je Ustavnom sudu 14 žalbi na rješenja Državne izborne komisije kojima su odbijeni prigovori dostavljeni na izborni dan 29. septembra, a koje je prethodno odbila i Izborna komisija Glavnog grada. Tom političkom subjektu je za prelazak cenzusa na podgoričkim izborima nedostajalo oko 200 glasova.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Gle drugari predsjednice se nešto čuju?