22 °

max 22 ° / min 16 °

Petak

25.10.

22° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 15°

Četvrtak

31.10.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada optužuje Šavnik zbog neažurne papirologije, a u Koordinacionom timu za zaštitu i spašavanje i dalje bivši ministar

Društvo

Comments 2

Vlada optužuje Šavnik zbog neažurne papirologije, a u Koordinacionom timu za zaštitu i spašavanje i dalje bivši ministar

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Neadekvatna reakcija Vlade u Šavniku, nedavno pogođenom velikim poplavama, pravdana je, pored ostalog, neažurnom dokumentacijom opštinske Službe zaštite i spašavanja, za koju je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović optužio predsjednika Opštine Jugoslava Jakića.

Koliko je papirologija bitna u situacijama kada je očigledno da su ugroženi ljudi i imovina i kada se hitna reakcija nadležnih državnih organa nameće ne samo kao zakonska, nego i kao ljudska obaveza, suštinsko je pitanje koje se tim povodom postavlja.

No, i birokratska dimenzija u ovom slučaju nije neinteresantna. S koliko prava može šavničkoj vlasti može spočitavati neažurnost onaj ko može poslužiti kao primjer administrativne aljkavosti?

Kabinet premijera Milojka Spajića ni nakon tri mjeseca od rekonstrukcije nije ažurirao sasatav Koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje, koji rukovodi vanrednim situacijama u državi.

U sastavu Koordinacionog tima i dalje je, po ovom dokumentu, Vladimir Martinović, doskorašnji ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera. 

Ne samo da Martinović više nije na toj funkciji, nego su promijenjeni i nazivi ministarstava. 

Nakon provjere izvještaja sa svih sjednica Vlade, kao i Službenog lista objavljenih nakon rekonstrukcije, Antena M je utvrdila da sastav Koordinacionog tima nije ažuriran.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Kad stane četnički vojvoda onda nastupa Premijer.Sram vas bilo,bando svetosavska!Čuješ,opominje zbog neažurne papirologije.Ne znaju ko im glavu nosi.Nijesu zaboli lopatu a država živi od kredita i daje ih svetosavcima za plate.Još malo.Jedan poziv mijenja sve!

arko

crkva srbije je imala ažurnu papirologiju, pa joj je Vlada izdvoila milione?