13 °

max 22 ° / min 13 °

Subota

26.10.

22° / 13°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

22° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Četvrtak

31.10.

22° / 13°

Petak

01.11.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kandidati za generalnog direktora RTCG pisali Ursuli Fon der Lajen: Dobro došli u zemlju u kojoj je na osnovu sudskih odluka, Raonić tri puta izabran neregularno

Društvo

Comments 0

Kandidati za generalnog direktora RTCG pisali Ursuli Fon der Lajen: Dobro došli u zemlju u kojoj je na osnovu sudskih odluka, Raonić tri puta izabran neregularno

Autor: Antena M

  • Viber

Kandidati za generalnog direktora RTCG Sabrija Vulić, Srđan Čović, Andrijana Kadija, Snežana Burzan, Vladimir Maraš, Žarko Božović, Slaven Knezović i Časlav Vujotić uputili su pismo predsjednici Evropske komisije, Ursuli Fon der Lajen, u kojem je, između ostalog, pozivaju da pomogne da država, za početak, kako su kazali, na primjeru RTCG pokaže spremnost da poštuje sebe, sopstvene zakone i sudske presude kao i evropske standarde i principe.

Pismo prenosimo u cjelosti:

"Poštovana gospođo Fon der Lajen, predsjednice Evropske komisije,

Sa velikim zadovoljstvom pozdravljamo Vaš dolazak u Crnu Goru, zemlju u kojoj se svi zaklinju na ljubav, multietičnost, multikulturalnost i prije svega vladavinu prava. Dobro došli u zemlju u kojoj većinom ne važe Zakoni i sudske odluke i to ih krše oni što su se deklarativno, i donedavno novcem EU fondova, navodno, borili za vladavinu prava. Dobro došli u zemlju u kojoj je na osnovu sudskih odluka, generalni direktor najvažnije medijske kuće u zemlji, Javnog servisa „Radio i Televizija Crne Gore“, tri puta izabran neregularno i o čemu su donesene pravosnažne sudske presude koje trenutno nemaju pravno dejstvo, jer se nije postupalo po njima. Ali, on i dalje stoji na čelu Javnog servisa RTCG, jer, zanimljivo, to ne smeta bilo kome i zato se pitamo je li pojedinac važniji od sistema, je li važnija medijska podobnost od Zakona. Mi želimo istinsku vladavinu prava i meritokratiju povezane sa  evropskom reformom, ali sa ovakvim čovjekom, Savjetom RTCG, i menadžmentom, na čelu Javnog servisa, mi smo daleko od tih reformi, jer živimo u sistemu u kome pojedine političke partije prekrajaju i „poštuju“ zakone kako to njima odgovara, a na štetu evropskih i NATO integracija.

Zato Vas pozivamo da nam pomognete da država, za početak, na primjeru RTCG pokaže spremnost da poštuje sebe, sopstvene zakone i sudske presude kao i evropske standarde i principe.

Želimo Vam lijep boravak u Crnoj Gori.

Kandidati za generalnog direktora RTCG, kojima nijesu dozvoljeni ravnopravni uslovi za kandidaturu:

Sabrija Vulić,

Srdjan Čović,

Andrijana Kadija,

Snežana Burzan,

Vladimir Maraš

Žarko Božović

Časlav Vujotić

Slaven Knezović."

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR