14 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

26.10.

22° / 14°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

23° / 16°

Utorak

29.10.

23° / 15°

Srijeda

30.10.

23° / 15°

Četvrtak

31.10.

22° / 13°

Petak

01.11.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakočević: Imajući u vidu da se radi o kriminalcu bilo je neophodno što hitnije lišenje slobode

Izvor: Screenshot

Društvo

Comments 0

Rakočević: Imajući u vidu da se radi o kriminalcu bilo je neophodno što hitnije lišenje slobode

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Podatak da su mještani ranije policiji prijavili prisustvo počinioca krivičnih djela, ponovo otvara pitanje pravovremene reakcije. Kriminolog Velimir Rakočević smatra da je veoma teško preduhitriti zločin, ali imajući u vidu biografiju počinioca, bilo je neophodno postupiti odmah nakon početnih saznanja.

Rakočević je u izjavi za TVCG kazao da ukoliko su tačne informacije da se to lice naoružano kretalo na toj teritoriji i to dojavljeno policiji, onda je bilo neophodno postupiti po zakonu i to lice što prije locirati i lišiti slobode.

"Ove najsloženije ili represivne policijske operacije kao što je potjera, one se realizuju onda kad određeno lice izvrši teško krivično dijelo. Dakle, ovo što sada imamo, angažovanje svih kapaciteta Uprave policije i kompletnog obveštajno-bezbjednosnog sektora, su radnje koje se preduzimaju kada se izvrši najteži zločin i u ovim situacijama, organi bezbjednosti imaju ovlašćenje da to lice likvidiraju", kazao je Rakočević.

Napominje da je najbitnije preventivno djelovati, ali za to treba imati kapaciteta.

"Imajući u vidu razuđenost ove lokacije i ako su informacije tačne da se lice kretalo u radijusu više desetina kilometara, onda je nerealno očekivati da policija može da pokrije svaku potencijalnu metu. Međutim, ipak imajući u vidu da se radi o kriminalcu od karijere, dakle posebno opasnom tipu delikventa, odmah nakon početnih saznanja, po meni bilo je neophodno sve snage i sredstva usmjeriti prema lociranju ovog lica i što hitnije lišenje slobode opasnog kriminalca", kazao je Rakočević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR