14 °

max 23 ° / min 14 °

Ponedjeljak

28.10.

23° / 14°

Utorak

29.10.

22° / 15°

Srijeda

30.10.

23° / 14°

Četvrtak

31.10.

22° / 12°

Petak

01.11.

20° / 12°

Subota

02.11.

22° / 12°

Nedjelja

03.11.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković: Besplatan školski pribor za sve nikšićke osnovce od naredne godine

Društvo

Comments 0

Vuković: Besplatan školski pribor za sve nikšićke osnovce od naredne godine

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, na pres-konferenciji posvećenoj novim mjerama za podršku obrazovanju i porodicama u Nikšiću, kazao je da će svi osnovci u tom gradu, od naredne godine, imati besplatan školski pribor.

Naime, svakom učeniku ili njegovom roditelju/staratelju, po podnošenju zahtjeva, biće uplaćen iznos od 50 eura kao poseban vid pomoći.

„Ova mjera biće sprovođena svakog avgusta ili septembra, a sa ciljem da pružimo konkretnu podršku koja će olakšati svakodnevne troškove roditelja. Za ovaj vid podrške porodicama, koji podrazumijeva i izmjenu Odluke o pravima iz socijalne i dječije zaštite, biće opredijeljeno 350 hiljada eura za narednu godinu", saopštio je Vuković.

Naglasio je da će Nikšić biti prva Opština u Crnoj Gori koja će svim osnovcima obezbijediti besplatan školski pribor, te da je ova mjeranova reakcija na demografske trendove uočene popisom, i načinjenicu da je oko 5.700 stanovnika manje u Nikšiću u proteklih 12 godina, te da su u odnosu na 2011. godinu povećane prosječna starost i broj ljudi preko 65 godina, a smanjen broj djece.

“Kroz jednu ovakvu mjeru dodatno ćemo motivisati mlade ljude i mlade bračne parove da ostaju u našem gradu, u njemu zasnivaju porodice i profesionalno se ostvaruju.

Ovo nije samo plan – ovo je naša stvarnost. Ovo je dokaz naše posvećenosti da Nikšić učinimo najljepšim mjestom za život i gradom iz kojeg se ne odlazi, već mu se vraća i u njemu ostaje! Želimo da i onima koji su napustili naš grad pošaljemo poruku da Nikšić brine o svojoj djeci i porodicama, da ih podstaknemo da se vrate“, istakao je predsjednik SO.

Kako je saopšteno iz SO Nikšić, Vuković je naglasio i da je opredijeljenost lokalne i državne vlasti ka jačanju socijalnih politika i kreiranju temeljnih promjena koje svakodnevno olakšavaju živote porodicama, nedvosmisleno dokazana povećanjem dječijih dodataka, besplatnim udžbenicima, povećanjem naknada za novorođenčad od strane Opštine i države koje danas iznose do 2.000 i 2.500 eura za četvrto i svako naredno dijete, uvođenjem roditeljskog dodatka za porodice sa troje i četvoro maloljetne djece, kao i brojnim drugim mjerama poput povećanja studentskih stipendija, uvođenjem produženog boravka i besplatnih škola matematike, engleskog jezika i sportskih programa...

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR