19 °

max 19 ° / min 15 °

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

19° / 17°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

17° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

18° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lutajuća stoka i nestanak palmi veliki problem u Tivtu i Kotoru

Društvo

Comments 0

Lutajuća stoka i nestanak palmi veliki problem u Tivtu i Kotoru

  • Viber
Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, boravila je danas, u radnoj posjeti Opštini Tivat, gdje se sastala sa predsjednicom opštine Snežanom Matijević, kao i sa potpredsjednikom Ilijom Janovićem i saradnicima.
Aktuelizovana su tekuća pitanja u ovoj opštini, sa akcentom na problem lutajuće stoke, gdje je predsjednica iznijela stav da se ovo pitanje mora rješavati sa višim stepenom odgovornosti. 
 
Ministarka Vučinovićje istakla da je kao član Vlade,  upoznata sa pitanjem lutajuće stoke i da je to višegodišnji problem ove opštine i da je i u prošlom mandatu iniciran kako kroz Parlament, tako i  kroz institucije sistema.
 
Takođe i u komunikaciji sa opštinom Kotor, pitanje lutajuće stoke je prepoznat kao veliki problem, a u vezi sa tim ministarka je obećala da će se i u ovom sazivu Vlade energičnije posvetiti rješavanju ovog višegodišnjeg problema u opštinama Tivat i Kotor.
 
Takođe je aktuelizovano pitanje trajnog rješenja problema tretiranja palmi od bolesti koju pruzrokuje surlaš, gdje je predložena regionalna saradnja primorskih opština na rješavanju ovog pitanja, na način što bi se  predsjednici  primorskih opština usaglasili oko nabavke posebnog  vozila, kojim  bi se trajno riješilo ovo pitanje.
 
Ministarka Vučinović je izjavila da će uz podršku Vlade pokušati naći rješenje problema palmi, gdje je istakla bojazan da bi u budućnosti primorske opštine mogle ostati bez palmi, kao zaštitinog znaka ovog dijela Crne Gore.
 
U nastavku razgovora, sagovornici su otvorili i pitanja od lokalnog značaja, gdje je ministarka izjavila da je kao član Vlade spremna da pomogne i inicira svaki prijedlog koji opština uputi. 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR