14 °

max 20 ° / min 14 °

Petak

04.10.

20° / 14°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

20° / 13°

Utorak

08.10.

21° / 14°

Srijeda

09.10.

20° / 16°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prijava protiv policijskog službenika, uključiće se i Unutrašnja kontrola

Društvo

Comments 0

Prijava protiv policijskog službenika, uključiće se i Unutrašnja kontrola

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Centar bezbjednosti Herceg Novi postupio je po prijavi Demokrata u vezi ponašanja policijskog službenika N.L. koji se inače nalazi na bolovanju.

Tužilac se izjasnio da se radi o prekršaju – direktor UP naložio je da slučaj ispita i Unutrašnja kontrola, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi postupili su po prijavi poslanika Demokrata Crne Gore koju su poslanici ove političke partije danas podnijeli protiv N.L, policijskog službenika Odjeljenja bezbjednosti Tivat, a koja se odnosila na to da on navodno svojim ponašanjem utiče na birače da ne glasaju za ovu partiju na lokalnim izborima u Herceg Novom.

"Naime, poslanik Demokrata Danilo Šaranović je, u ime ove partije, danas CB Herceg Novi podnio prijavu u kojoj je navedeno da je nepoznato lice, za koje su oni kasnije došli do saznanja da se radi o policijskom službeniku N.L, pokušalo da ih spriječi u fotografisanju vozila „Jeep Pajero“ kao i u uklanjanju flajera sa ovog vozila. Poslanici ove partije su naime, kako se navodi u prijavi, primijetili ovo vozilo koje je bilo parkirano kod jednog lokala u Herceg Novom, a na kojem su se nalazila dva flajera DPS-a i jedan flajer Socijaldemokrata kao i plakat na kojem se lokalni funkcioneri Demokrata u Herceg Novom karakterišu na uvrjedljiv način odnosno kao „preletačevići“. Kada su poslanici prišli vozilu u namjeri da ga fotografišu, u tome je pokušao da ih spriječi, kako navode, muškarac u crnom odijelu. Oni su, kako su izjavili, ipak uspjeli da fotografišu vozilo i da uklone jedan od flajera. Takođe, naveli su u prijavi da imaju saznanja da se radi o N.L. te da je ovo lice upravljalo ovim vozilom u ranim jutarnjim časovima", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su uzeli izjavu od N.L. u vezi sa navodima iz prijave.

"N.L. je inače policijski službenik koji se nalazi na bolovanju od aprila ove godine. Predmetno vozilo, Jeep Pajero, je vozilo u privatnom vlasništvu trećeg lica.

O svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji se izjasnio da se u postupanju N.L. radi o prekršaju iz čl.116. st.1. tač.3. Zakona o izboru odbornika i poslanika i naložio da mu se dostave spisi predmeta. Stoga će protiv policijskog službenika N.L, shodno izjašnjenju tužioca, nadležnom Sudu biti podnijeta prekršajna prijava.

Direktor Uprave policije je naložio da se spisi predmeta dostave i Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije radi postupanja u vezi opisanog ponašanja N.L.", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR