11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regionalni vodovod dodijelio stipendije najboljim studentima UCG

Društvo

Comments 0

Regionalni vodovod dodijelio stipendije najboljim studentima UCG

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović je uručio jednogodišnje stipendije za sedmoro najboljih studenata Tehničkih fakulteta i Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore na osnovu konkursa koji je raspisalo Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” (Regionalni vodovod).

Već drugu godinu Regionalni vodovod raspisuje konkurs za dodjelu stipendija od po 200 eura na mjesečnom nivou najboljim studentima sa ciljem ulaganja u znanje i pružanja konkretne podrške najkvalitetnijim studentima, intelektualcima i budućim akademskim građanima koji će svoja znanja usmjeriti ka daljem unaprjeđenju kulturnog, intelektualnog i ekonomskog ambijenta u državi.

„Zadovoljstvo mi je što je Regionalni vodovod nastavio sa stipendiranjem najboljih studenata Univerziteta Crne Gore. Naše ministarstvo u kontinuitetu ističe da nema vizije razvoja koja se ne oslanja na jačanje kadrovskih kapaciteta. Stoga, poručio bih mladim ljudima, uz čestitke na dosadašnjem uspjehu i osvojenim stipendijama, da nastave sa sticanjem novih znanja i vještina, te da samo kroz cjeloživotno učenje i ulaganje u sebe mogu obezbijediti sigurnu i perspektivnu budućnost. Konstantno ulažući u svoje obrazovanje i dodatno razvijajući stečene vještine, doprinosite, ne samo ličnom razvoju, već i sveukupnom društvenom progresu i uspjehu organizacija u kojima ćete primjenjivati svoja znanja i vještine nakon završetka studija. U tom pravcu, najbolji studenti će uvijek imati podršku Vlade Crne Gore i Ministarstva održivog razvoja i turizma“, rekao je ministar Radulović.

Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić rekao je da je ovo samo jedan od koraka usmjerenih na kadrovsko jačanje kompanije.

"Nadamo se da će i drugi privredni subjekti u Crnoj Gori pomoći uspješnim mladim studentima koji zaista zaslužuju pažnju. Kao kuriozitet ističem da su ove godine ponovo dobili stipendije neki od studenata kojima su iste dodijeljene i prošle godine, što samo govori da se zaista radi o najboljim studentima kao i da su naša pravila za dodjeljivanje stipendija jasna i transparentna. Ono što takođe želim da najavim jeste to da ćemo do Nove godine raspisati konkurs za angažovanje do 10 lica, sa ili bez prethodnog radnog iskustva, ali sa fakultetskim obrazovanjem, koja će se baviti aktivnostima u oblasti razvojnih projekata Regionalnog vodovoda - od fabrike vode do početka građenja druge faze regionalnog vodovodnog sistema, jer, samo uz jačanje kadrovskih kapaciteta, možemo očekivati uspješnu realizaciju tih razvojnih projekata“, rekao je on.

Stipendije su dobili Mihailo Micev (indeks uspjeha 10) Elektrotehnički fakultet, Ivana Banićević (indeks uspjeha 9,96) Metalurško - tehnoloških fakultet, Nikola Radanović (indeks uspjeha 9,94) Ekonomski fakultet, Dejan Drašković (indeks uspjeha 9,36) Ekonomski fakultet, Mićo Kontić (indeks uspjeha 9,14) Elektrotehnički fakultet, Jelena Starčević (indeks uspjeha 9,06) Ekonomski fakultet i Luka Martinović (indeks uspjeha 9,22) Elektrotehnički fakultet.

U ime studenata, dobitnika stipendija, Mihailo Micev (Elektrotehnički fakultet) i Jelena Starčević (Ekonomski fakultet) zahvalili su se Regionalnom vodovodu kao kompaniji koja je prepoznala njihov trud i valorizovala njihov uspjeh u toku dosadašnjih studija, te time dala primjer i drugim privrednim subjektima u Crnoj Gori kako treba cijeniti uspješne buduće mlade kadrove i pružiti im podsticaj da kontinuirano usavršavaju svoja znanja i sposobnosti jer, u konačnom, na mladima ostaje svijet.

Uručenju stipendija su, u ime Upravnog odbora Regionalnog vodovoda, prisustvovali Dragan Asanović predsjednik i Đorđe Vukčević član Upravnog odbora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR