17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Amfilohije: Crna Gora koja se gradi na lažnim temeljima i na lažnoj vjeri ne može imati budućnost

Društvo

Comments 14

Amfilohije: Crna Gora koja se gradi na lažnim temeljima i na lažnoj vjeri ne može imati budućnost

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Rusija se vratila sama sebi, daće Bog i Crna Gora

''Rusija se vratila sama sebi, hoće li se vratiti Crna Gora sama sebi, daće Bog u Novoj godini''- kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u novogodišnjem molebanu u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

''Crna Gora koja se gradi na lažnim temeljima, na lažnoj vjeri ne može imati budućnost. Neophodno je da dođe do pomirenja među braćom, ne dijeleći se ni na ove ni na one, nego da se vratimo zajedništvu. Nije to Crna Gora Kralja Nikole. Treba da se oslobodimo laži, obmana, prevara... Diobe među braćom pretočile su se u jezičke i nacionalne diobe''- poručio je Amfilohije.

Amfilohije se osvrnuo i na zahtjev koji su uputili, a tiče se gradnje manastira.

''Ja se nadam da će naš predsjednik shvatiti da treba da se podigne hram iznad Cetinjskog manastira, te da će po tome ostati upamćen''- kazao je on.

''Daj Bože da se obnovimo bogoljubljem i bratoljubljem. Daj Bože da se to dogodi sa svim zemaljskim narodima, da svi budu jedan istinski božji narod koji ne gine, ne propada i ne uništava se''- dodao je.

''Bez vjere nema prave obnove ljudskog bića. Ljudi mijenjaju sebe i oslobađaju se se onoga što imaju u sebi. Ljudski bijes, ljudsko sljepilo, toga nas oslobađa Nova godina''- kazao je Amfilohije.

POVEZANE VIJESTI:

Doček Pravoslavne Nove na Trgu u Podgorici

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

dr

Crna Gora sa njim, u bilo kojoj ulozi, je zemlja bez buducnosti... U pravu je, jer je on personifikacija svega laznog u Crnoj Gori... Od vjere do nacije !!!

mr

Da li je u Cnoj Gori kralja Nikole, koju Risto Radović kao priznaje, postajao pop Maca ispod čijeg noža, preklanog vrata, su ostajale žene, djeca, muškarci, a od kojeg se, i njemu sličnih, nikad nije ogradio... Da li su postojali popovi koji su đecu napastvovali, da li... A on ni riječ da prozbori..