19 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić o Amfilohiju: Ne trebaju nam sukobi na tim relacijama

Društvo

Comments 0

Dačić o Amfilohiju: Ne trebaju nam sukobi na tim relacijama

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić prokomentarisao je izjavu mitropolita SPC Amfilohija da se plaši da Vučićeva politika vodi izdaji Srbije i Kosova. 

Bitno je pitati svakoga ko kritikuje šta predlaže kao rješenje, kaže Dačić. 

"Ja sam bio premijer kad je držao moleban za upokojenje Vlade 2013. Onda sam ga sreo poslije par sedmica i rekao  mu mitropolite vaskrsao sam. 

Ne trebaju nam sukobi na tim relacijama. Ako neko nešto ima da zamjeri državnim rukovodstvu, pa nije taj Vučić van društvenog života. Veoma su česti sastanci sa predstavnicima crkve. Kakva je potreba da se govori u javnosti na ovakav način osim da se podstiče otpor prema mirovnoj politici koju vodi Beograd, toga se treba paziti. Mislim da je tu patrijarh dao najbolji odgovor, eto da i ja poslušam Vučića pa da dalje ne komentarišem", rekao je Dačić u emisiji Argument na televiziji Pink M.

Srbi u CG da ne preispituju nezavisnost i članstvo u NATO-u

Srbi u Crnoj Gori ne bi trebalo da preispituju njenu državnost, niti da se bave završenim pitanjima, kakva su nezavisnost ili članstvo u NATO-u, a objekat “Srpske kuće” trebalo bi da se isključivo bavi očuvanjem kulturnog identiteta srpskog naroda, kazao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije.

"Znači pripadnici srpskog naroda koji ovdje žive, trebalo bi da budu most i da nađu način na koji će saradnja između nas da bude što bolja. Naravno da Srbija treba da brine o njihovim pravima, kao što bi Crna Gora trebalo legitimno da brine o pravima Crnogoraca koji žive u Srbiji. E kada o tome govorimo, a ne o unutrašnjim pitanjima, onda stvari vraćamo u pravi kolosjek", kazao je, između ostalog, Dačić. 

Govoreći o sada dobrim odnosima Podgorice i Beograda, kazao je da je njegova prednost u odnosu na tamošnje političare što nema porijeklo iz Crne Gore. 

"Nemam ni rođake u Crnoj Gori. Mi kao Srbija treba da se bavimo unaprjeđenjem naših odnosa. Srbin u Podgorici treba da živi isto kao Crnogorac u Beogradu", kazao je Dačić. 

Bugarska da pomogne CG i Srbiji na putu ka EU 

Vjeruje da bi Bugarska, koja sada predsjedava EU, trebalo da pomogne Crnoj Gori i Srbiji da brže uđu u Uniju. 

"Ja sam čovjek koji je kratko živio u Titovom vremenu kao i Milo (Đukanović). Da nam je neko tada rekao da će Bugarska i Rumunija, Češka i Letonija prije nas biti dio EU, ne bi se prekrstili jer to se tad nije radilo, ali bismo rekli vi ste ludaci", kazao je Dačić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR