26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ombudsman: Poboljšati uslove rada i poziciju novinara

Društvo

Comments 0

Ombudsman: Poboljšati uslove rada i poziciju novinara

Izvor: Mina

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, Šućko Baković čestitao je 23. januar, Dan novinara Crne Gore, sa željom da se poboljšaju uslovi rada i pozicija medijskih radnika.

Iz institucije Zaštitnika je saopšteno da mediji značajno doprinose ukupnom napretku države i društva, što je posebno vidljivo u oblasti ljudskih prava i sloboda.

Imajući u vidu značaj i uticaj novinarske profesije, nadležni moraju, kako se navodi, preduzimati sve neophodne mjere i radnje kako bi se dodatno unaprijedila sloboda medija.

"Zaštitnik će nastaviti da, u skladu sa svojim mandatom, podržava nastojanja sindikata, udruženja i medija s ciljem dostizanja željenih standarda i uslova rada - kao što su bezbjedno okruženje za rad, puna autonomija i nezavisnost, sređen radno-pravni status, zadovoljavajuće i motivišuće zarade i djelotvorna istraga napada na novinare i imovinu medija", kaže se u saopštenju.

Kako se ocjenjuje, dosljedno poštovanje pravila struke i prava onih o kojima se izvještava, neophodni su da bi novinari sačuvali ugled profesije, svoj i kredibilitet medija u kom rade.

"Čestitajući ovaj datum, Zaštitnik poziva novinare da se profesionalnim odnosom odupru tabloidizaciji, senzacionalizmu i isključivim komercijalnim interesima i da nastave da budu saveznici u nastojanjima da se opšte stanje u društvu unaprijedi na dobrobit svih", kaže se u saopštenju ove institucije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR