17 °

max 22 ° / min 13 °

Subota

11.05.

22° / 13°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

19° / 14°

Srijeda

15.05.

18° / 13°

Četvrtak

16.05.

22° / 15°

Petak

17.05.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović i Bloh potpisali Pismo o namjerama

Društvo

Comments 0

Radulović i Bloh potpisali Pismo o namjerama

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i konsultant za zaštitu životne sredine prilikom pristupnog procesa zemalja pregovarača Evropskoj uniji Helmut Bloh, potpisali su danas Pismo o namjerama kojim je ozvaničena buduća saradnja.

Ovakav model, kako je pojašnjeno iz Ministarstva, uspostavlja se radi jačanja dugoročne saradnje i uključivanja svih zainteresovanih subjekata u vazi sa procesom pregovaranja sa Evropskom Komisijom, odnosno u nastupajućem procesu otvaranja Poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene.

Bloh, kako navode, ima višedecenijsko iskustvo u kreiranju legislative Evropske komisije, posebno iz oblasti upravljanja i zaštite voda, nakon čega je u toj oblasti bio konsultant za 14 zemalja koje su pristupale Evropskoj uniji.

„Veliko iskustvo gdina Bloha smatram dragocjenim i nadam se da ćemo njegove savjete, znanje i komunikaciju iskoristiti na najbolji mogući način - na opšte dobro i građana i prirode“, kazao je nakon potpisivanja Radulović.

Bloh je naglasio da je njegova namjera da pomogne Crnoj Gori u procesu pristupanja Evropskoj uniji, odnosno rješavanju pitanja voda, očuvanju ravnoteže i ekološke stabilnosti prirode, kao i racionalnom korišćenju prirodnih resursa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR