19 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savjet za nacionalnu bezbjednost odlučio: Crnogorski vojnici idu na Kosovo

Društvo

Comments 0

Savjet za nacionalnu bezbjednost odlučio: Crnogorski vojnici idu na Kosovo

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

U Podgorici je danas održanja sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost uz predsjedavanje Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i učešće članova Savjeta predsjednika Skupštine Ivana Brajovića i predsjednika Vlade Duška Markovića. Na sjednici Savjeta su, po pozivu, učestvovali ministar odbrane Predrag Bošković, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Ilija Daković.

''Utvrdjen je i predlog Odluke o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR (“Kosovo Force”) u Republici Kosovo uz angažovanje dva štabna oficira od kojih će jedan biti raspoređen u Komandi misije u Prištini a drugi u Regionalnoj komandi misije u Skoplju. Predlozi ovih odluka biće dostavljeni Skupštini Crne Gore radi donošenja konačne odluke''- navedeno je u saopštenju.

Nakon razmatranja usvojen je Izvještaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore na medjunarodnim vježbama u 2017. uz afirmaciju značaja i vrijednosti ovog učešća.

''Konstatovano je da se na ovim medjunarodnim vojnim vježbama unapređivala sposobnost i razvijalo povjerenje medju članicama NATO-a, partnerskim državama kao i državama regiona. Razmotren je predlog i usvojena Odluka o učešću pripadnika Vojske Crne Gore na medjunarodnim vježbama u 2018. uz ocjenu njihovog značaja za dalji razvoj sposobnosti i iskustva Vojske Crne Gore. Predvidjeno je učešće jedinica ranga voda ili višeg ranga na šest vježbi''- navedeno je u saopštenju.

Savjet je, kako dodaju, utvrdio i predlog Odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u medjunarodnu misiju “Odlučna podrška”(“Resolute Support”) u Avganistan uz učešće do 40 pripadnika Vojske Crne Gore uz mogućnost rotacije.

''Ovim se nastavlja učešće pripadnika Vojske Crne Gore u ovoj neborbenoj i savjetničkoj misiji kroz obavljanje dužnosti štabnih oficira i podoficira u štabovima misije i zaštite savezničkih timova za obuku, savjetovanje i pomoć Avganistanskim nacionalnim snagama bezbjednosti''- zaključeno je u saopštenju.

Odluku Savjeta potvrđuje Skupština.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR