8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pomak u istrazi: Kruščića ubio crnogorski državljanin

Društvo

Comments 0

Pomak u istrazi: Kruščića ubio crnogorski državljanin

Izvor: Pobjeda

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nakon opsežne istrage crnogorski istražitelji identifkovali su osobu osumnjičenu za likvidaciju vlasnika diskoteke "Bigl" Miodraga Migija Kruščića (49) iz Podgorice koji je brutalno ubijen 21. maja dok je sjedio u lokalu "Palata" sa novinarkom Vijesti Jelenom Jovanović, saznaje Pobjeda.

Kako je ovom listu saopšteno iz izvora bliskih istrazi, radi se o crnogorskom državljaninu, koji je u policijskim spisima evidentiran kao bezbjednosno interesantna osoba bliska kavačkom klanu.

Još u prvim danima istrage istražitelji su utvrdili da se radi o nastavku višegodišnjeg obračunavanja dvije kriminalne grupacije “kavačana i škaljaraca".

Kao vođe kavačkog klana označeni su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer. Kruščić je bio blizak sa škaljarcima, pa su inspektori na samom startu osnovano sumnjali odakle je mogla stići narudžba za smrtonosne projektile.

Tokom istrage prikupljena su brojna operativna saznanja, koja su, kako kažu Pobjedini izvori, materijalizovana podacima, što je rezultiralo intezivnom potragom za osobom čiji identitet je poznat istražiteljima.

U identifikaciji su pomogli snimci sa nadzornih kamera, na kojima je zabilježena konstitucija ubice.

Već tada spekulisalo se da se radi o osobi za kojom je već raspisana potjernica za još jedno ubistvo, ali tada nijesu postojali materijalni dokazi. Sada, kako je rečeno tom dnevnom listu, izvjesno je da iza ubistva Kruščića stoji osoba iz redova kavačkog klana.

Kruščić je ubijen 21. maja.

Ubica je došao iz obližnjeg portuna, prišao mu s leđa i uperio pištolj u njega. Jovanović ga je upozorila i on je krenuo da bježi. Napravio je svega nekoliko koraka, a ubica je iz “gloka” ispalio više projektila u njega. Utvrđeno je da je likvidator imao najmanje dva pomagača: osobu koja ga je navodila do žrtve i vozača, koji mu je omogućio bjekstvo.

Nakon zločina, saučesnik i direktni egzekutor zapalili su “golf 6” kako bi prikrili tragove, a u vozilu su inspektori pronašli i dio "gloka".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR