12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potvrđena optužnica protiv Perovića, Filmanovića i Bulatovića

Izvor: Foto: Pobjeda

Hronika

Comments 0

Potvrđena optužnica protiv Perovića, Filmanovića i Bulatovića

Izvor: Pobjeda/CdM

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Nikole Perovića, Marka Filmanovića i Saše Bulatovića koji su osumnjičeni da su bili članovi kriminalne grupe, saopšteno je Pobjedi iz te institucije.

Perovića i Filmanovića terete da su kao članovi kriminalne organizacije bili u posjedu oružja kojim je, kako je kasnije utvrđeno, likvidiran Miodrag Kruščić u podgoričkom lokalu Palata.

Na ročištu za razmatranje optužnice, advokati odbrane tražili su da se usljed nedostatka dokaza obustavi postupak protiv njihovih branjenika. S druge strane, specijalni tužilac Saša Čađenović ostao je pri navodima optužnice i predložio da je vijeće Borisa Savića potvrdi.

Prema navodima iz istrage, Perovića terete da je bio član kriminalne organizacije i da je po nalogu, za sada nepoznate osobe, nabavio oružje iz kojeg je likvidiran Kruščić.

Osim Perovića, u okviru ove istrage status okrivljenog dobio je Filmanović, zbog sumnje da je kao član grupe nabavljao i učestvovao u nelegalnoj trgovini oružjem, a za potrebe drugih kriminalnih organizacija u vršenju najtežih krivičnih djela, dok je Bulatović osumnjičen da je bio član kriminalne grupe.

Kruščić je ubijen 21. maja 2018. dok je sjedio u lokalu Palata.

Ubica je imao silikonsku masku i prišao mu je s leđa i u njega ispalio devet metaka.

Analiza čaura pronađenih na mjestu likvidacije pokazala je da su meci ispaljeni iz pištolja glok 17. Istražitelji su došli do podataka koji ukazuju da je glok 17 serijskog broja FTY619, svjedok u ovom istražnom postupku P. N. prodao vlasniku preduzeća Lovac M Marku Filmanoviću a ovaj ga predao Peroviću.

Perović je, prema sumnjama istražitelja, osumnjičen za članstvo u kriminalnoj organizaciji koju je formirala NN osoba početkom 2017. na teritoriji Crne Gore.

Ova kriminalna organizacija je, prema stavu tužilaštva, stvorena radi izvršenja krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna s ciljem sticanja nezakonite dobiti i moći.

Perović, kako se sumnja, imao je zadatak da po nalozima i uputstvima drugih članova kriminalne organizacije nelegalno nabavlja vatreno oružje, sa kojeg je uklanjao identifikacione tragove. Filmanović je u istrazi ispričao da o pištolju nije ništa znao do 12. februara, kada je kod njega došao P. N. i saopštio mu da je pištoljem glok 17 koji mu je prodao počinjeno ubistvo.

Kako je kazao, nakon tog saznanja pozvao je Perovića, koji je došao kod njega kući, gdje su bili upravo svjedok P. N., njegov otac i stric Š. N. Na pitanje strica Š. N., Perović i Filmanović su kazali da nijesu brisali serijski broj sa pištolja koji im je prodao njegov sinovac, a Perović je pojasnio da je taj dio posla odradila osoba kojoj je predao pištolj.

Međutim, Perović tom prilikom nije želio da otkrije identitet osobe kojoj je predao pištolj. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR