15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osumnjičeni za prebijanje vozača školskog autobusa pušten da se brani sa slobode

Izvor: Ilustracija

Hronika

Comments 0

Osumnjičeni za prebijanje vozača školskog autobusa pušten da se brani sa slobode

Izvor: Dnevne novine

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U postupku protiv osumnjičenog Predraga Dragojevića kojeg terete da je krajem septembra brutalno pretukao vozača školskog autobusa u Danilovgradu Zorana Saveljića, saslušani su svi svjedoci, pa je osumnjičeni pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Kako je Dnevnim novinama saopšteno iz Osnovnog suda u Danilovgradu, osumnjičeni je pušten na slobodu odlukom sudije za istragu. 

"Napominjemo da je osumnjičenom pritvor bio određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će osmnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svjedoke koje je trebalo saslušati u prethodnom postupku pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici", navodi se u odgovoru danilovgradskog suda.

25. septembra došlo je do incidenta u školskom autobusu u Danilovgradu, kada je teške tjelesne povrede zadobio vozač Saveljić.

Tom prilikom sudija za istrage Osnovnog suda u Danilovgradu odredio je pritvor Dragojeviću.

Nakon toga roditelji djece iz tog autobusa održali su Savjet roditelja OŠ "Njegoš" u Spužu, kako bi se saglasili oko podnošenja prijave protiv Predraga Dragojevića, koji je navodno naočigled maloljetnje djece, pretukao vozača školskog autobusa.

Međutim, nije došlo do jednoglasne odluke, jer su roditelji šestoro djece bili protiv, piše ovaj dnevni list. 

Ipak, podgoričko Osnovno tužilaštvo pokrenulo je postupak u ovom slučaju.

Šezdesetjednogodišnji Zoran Saveljić iz danilovgradskog naselja Martinići brutalno je pretučen kod autobuskog stajališta u Spužu, kada je na njega nasrnuo otac jednog od dječaka koji se vozi u autobusu.

Prema riječima očevidaca, Dragojević je Saveljića prvobitno udario pesnicom u glavu, a potom izvukao iz autobusa pred djecom i nastavio da ga udara.

Vozač je zadobio teže povrede, podlive na glavi i slomljenu desnu nogu. Saveljić je u ranijoj izjavi za Dnevne novine kazao da se incident desio na stajalištu gdje djeca izlaze iz kombija.

Konflikt Saveljića i Dragojevića navodno traje od prošle godine, kada je vozač jednog njegovog sina izbacio iz kombija, jer je htio da izađe kroz prozor i zamalo ispao.

"Sve je počelo prošle godine kada mi se njegovo dijete nekoliko puta naslanjalo na prozor, pa sam ga opominjao. Tu sam mu spasio život, ali sam ga i izbacio iz kombija. Zbog toga me je tužio i morao sam da platim 60 eura jer nisam smio da izbacim dijete iz vozila.

Prevozim njegovu djecu, koja su baš nestašna", kazao je Saveljić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR