15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lješković traži ukidanje presude i ponovno suđenje Ivanoviću

Hronika

Comments 0

Lješković traži ukidanje presude i ponovno suđenje Ivanoviću

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Advokat Srđan Lješković, koji zastupa Aleksandra Čaku Ivanovića, jednog od vođa navijačke grupe Varvari, podnio je žalbu na presudu kojom je njegov klijent osuđen na godinu zatvora zbog napada na policajca nakon utakmice Sutjeska – Budućnost, 3. aprila. Lješković žalbom traži da se presuda ukine i postupak vrati na ponovno suđenje.

Prema navodima žalbe, prvostepena presuda je donijeta suprotno Zakoniku o krivičnom postupku i nije dovoljno utvrđeno činjenično stanje.

''Presuda je donijeta na osnovu saslušanih policajaca uz odbijanje da se predstavi bilo koji dokaz na strani okrivljenog, a koji bi eventualno išao u njegovu korist. Saslušanje svih osoba koje je Ivanović predložio kao svjedoke, kako bi se donijela nepristrasna odluka, odbijeno je'' – navodi se u žalbi.

Kako je pojašnjeno u žalbi, ,,napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u obrazloženju presude nije ništa drugo osim konstatacije da niko nema pravo da prekida policajca dok upotrebljava gumenu palicu“. 

Prvostepenu odluku u junu je donijela sutkinja nikšićkog suda Vesna Kovačević. Ivanović se teretio da je nakon fudbalskog meča Sutjeska – Budućnost nasrnuo na policajce zadajući im udarce.

Jednog policajca je udario pesnicom, oborio ga na zemlju i tako onemogućio da ustane. 

Dok je policajac bio oboren, Ivanović ga je, kako piše u optužnom aktu, udarao glavom i rukama u grudni koš. Ivanović je u Osnovnom sudu u Nikšiću negirao krivicu.

Aleksandar Ivanović je od 5. aprila u pritvoru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR