Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Objavljen snimak incidenta: Ne vidi se da je Ban ošamario policajca

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Pobjeda/Portal Analitika

Objavljen snimak incidenta: Ne vidi se da je Ban ošamario policajca

Na snimku koji je zabilježio incident iz avgusta ove godine između izvršnog direktora i suvlasnika Pomorskog saobraćaja Dejana Bana i graničnog policajca Ranka Nikolića ne vidi se trenutak fizičkog kontakta, zadavanja šamara ili bilo kakvog napada na policajca, kako je navedeno u krivičnoj prijavi. Taj zaključak se nameće nakon pregleda snimka, prenosi Pobjeda.

Na snimku, koji traje 6.08 minuta, uočava se da Ban parkira vozilo marke ,,mercedes“, neposredno prije skretanja pred aerodromsku zgradu, da izlazi iz automobila i otvara gepek, kako bi izvadio kofer žene koja je sjedila na vozilu suvozača. Potom se, kako prenosi ovaj list, vidi kako prilazi policajac u tamnoj uniformi, vjerovatno da bi kontrolisao automobile, nešto poduže razgovara sa vozačem i njih dvojica mirno stoje pored otvorenog gepeka, koji donekle zaklanja pogled.

Nakon tri minuta policajac poziva kolegu, tada lagano prilaze još trojica uniformisanih policajaca sa kojima Ban, kako se to može vidjeti na snimku, razgovara.

Sve se odigralo ispred terminalne zgrade aerodroma oko 7.30 sati.

U svom iskazu, u koji je Pobjeda imala uvid, granični policajac je ustvrdio da je Dejan prišao automobilom terminalnoj zgradi i parkirao se na tamo gdje nije predviđeno. Kada je policajac prišao Banu i kazao mu da mora pomjeriti vozilo, kako tvrdi Nikolić u iskazu, Ban ga je prvo verbalno, a onda i fizički napao, prenosi Pobjeda.

Kako navodi ovaj list, policajac je u iskazu naveo da se prije udarca nalazio kod lijevog zadnjeg štopa vozila ,,mercedes“, odnosno iza vozila, a u predjelu zadnjeg lijevog štopa, iza poklopca prtljažnika. Najzanimljiviji dio njegovog iskaza jeste opis jačine udarca, koji je bio ,,kao maljem“, nakon čega je, tvrdi Nikolić, ,,vidio sve zvijezde“, bio u nesvijesti, da se zateturao, ali da je ostao na nogama“!? 

Na osnovu krivične prijave, tužilaštvo je formiralo predmet protiv Bana, zbog napada na policajca na aerodromu u Tivtu. U daljem procesu će se utvrditi istinitost iskaza Bana i Nikolića, ali i ljekarskog uvjerenja koje je Nikolić podnio kao dokaz za tvrdnje o udarcu nakon kojeg je izgubio svijest.

Dejan Ban kazao je za Pobjedu da je granična policija željela da jedan krajnje benigni saobraćajni događaj pretvori u slučaj. I to slučaj koji će rješavati preko medija.

"Nije ih interesovao ni rad kolega iz CB, ne interesuje ih ni rezultat rada tužioca, a o mogućem sudskom epilogu da ne govorim" – kazao je Ban.

On dodaje da je, nažalost, primoran da prihvati taj izazov.

Za početak je, kako je rekao, učinio dostupnim trenutno jedini snimak tog događaja, ali vjeruje da postoji još snimaka i sa ostalih sigurnosnih kamera na čijem pribavljanju će insistirati.   

"Neka javnost gleda "silinu i žestinu napada" na policajca Ranka Nikolića i neka gleda ,,odlučnu“ reakciju tog policajca na napad. Ako se bude istrajavalo na ovakvom načinu rješavanja stvari, najavljujem da je ovo samo početak.Preko medija ćemo pričati i o lažnom lišavanju slobode, o lažnom privođenju kod tužioca, kao i o tome kako se ljekari varaju radi pribavljanja uvjerenja o povredama, kako se pronalaze i instruišu svjedoci i još dosta toga" – kazao je Ban.

On je dodao da su željeli ovo i imaće priliku da javnosti pokažu svu ,,istinitost i profesionalnost“.

"Na kraju, sudnicu neće moći izbjeći oni koji su lagali, isto kao i oni koji su tu laž prenosili" – kazao je Ban.

 

Komentari

Pepeljuga,

Covjek u kosulji, sa kojim se policajac rukovao na pocetku, je sve vidio. Ne trebaju kamere, samo balls ovog svjedoka. Policajac prilazi Banu sa kapom, nakon incidenta je bez kape i ne da mu da se udalji. Sigurno ne zbog verbalnog konflikta. Incident se ne vidi jer je mercedes visi od ovog junaka.

Nikola,

Pogledajte audija koji stoji sa desne strane I Niko ga Ne opominje, znaci on Moze a "ostali" Ne mogu, Ne branim nikoga, Samo znam da I ja vozim turiste na aerodrume,I da su policajci krajnje bezobrazni,a nije nista bolji onaj ko je uveo takav red (nered) na aerodrum.

Dražen,

Na snimku se ne može zaključiti da li ga je udario jer se ne vidi dobro ali sa neke druge kamere se mora vidjeti.Vjerovatno će se gospodin Ban potruditi da se te ostale kamere obrišu pa će se na sudu braniti samo sa ovim snimkom jer on to sigurno može.

Bari,

@O Lima O Limo, Upravo se radi o tome da tebi istina nije bitna, nego ti je bitan Ban. Za Bana i za sve novokomponovane biznismene bih osnovao komisiju za ispitivanje porijekla imovine, kao nekad u socijalizmu. Krajnje mi je nesimpatican. Ali je u ovom slucaju ocigledno da je policajac slagao. I da su medijske kuce- četnička posluga izmislile aferu jer je Ban blizak Milu.

O Lima,

@Bari O istini ja i govorim, nijesam pominjao bilo koji medij, niti mi je jasno otkud po tebi cetnistvo ima veze sa slucajem Ban. Svakako jos mnogo moramo da napredujemo i izgradjujemo demokratiju, kako bi oni poput tebe shvatli da pred zakonom svi treba da budu isti.

Bari,

@O Lima, Nije pitanje je li Ban ugrozen, nego je li objavljena istina u konkretnom slucaju. Problem je sto ljudima tvoje svijesti nije vazna istina, nego Ban. A, najveci je problem sto Vijesti, Dan i ostala cetnicka posluga rade na principu po kojem ti razmisljas.

O Lima,

Danas saznah da su ljudi poput Bana ugrozeni u CG, da li je to realno!

Milan,

Provjerih jesu li Vesti objavile ovaj snimak, jesu ko u knopr. Ali ce ih Orav i ambasade pohvaliti da su dokazali nezavisnost objavljujuci pricu o bahatom biznismenu, bliskom Đukanovicu. E, j...m ti takvu EU i takvo novinarstvo.

Rabio,

Prilično neobično ponašanje policajca, dosta se dobro drži na nogama i mirno priča, za nekoga ko je pao u nesvijest posto je udaren kao maljem??? Ali, ako tako pišu dobre i poštene Vesti, Dan, Borba i In4s, ta velika četvorka medijske scene, bogomi ce biti da je u onih 30-ak sec kad se ne vide- udaren, pao onesviješćen, osvijestio se, ustao i nastavio da prica ko da se nista desilo nije.

Ostavi komentar

0/300