15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zbog stvaranja kriminalne organizacije: Višem sudu dostavljena optužnica protiv advokata Rodića, Gazivode i Radulović

Hronika

Comments 0

Zbog stvaranja kriminalne organizacije: Višem sudu dostavljena optužnica protiv advokata Rodića, Gazivode i Radulović

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Višem sudu u Podgorici dostavljena je na potvrđivanje optužnica Specijalnog tužilaštva protiv advokata Gorana Rodića, Siniše Gazivode i Marije Radulović, potvrđeno je Anteni M.

"Sudu je dostavljena optužnica SDT radi kontrole njene opravdanosti i zakonitosti protiv R.G.,G.S i R.M zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a i krivičnog djela prevara u pokušaju iz člana 244 Kz CG", saopštila je Anteni M Aida Muzurović, portparolka Višeg suda u Podgorici.

Prema nezvaničnim informacijama, Rodića, Gazivodu i Radulović   terete da su čelnicima italijanske kompanije A2A, koja je upravljala Elektroprivredom (EPCG), tražili novac, obećavajući im povlašćen status u istragama protiv te strane firme.
 
Advokat Goran Rodić osumnjičen je da je organizovao kriminalnu grupu radi podstrekavanja za davanje mita, kazao je ranije specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

„Dakle krivično djelo postrekavanje davanja mita koje je ostalo u pokušaju. U tom slučaju postoje činjenice gdje je implicirano da postoje elementi podstrekavanje na davanja mita. Za to postoje dokazi, saslušanje svjedoka, materijalni dokazi i drugi dokazi,  Postoje takođe dokazi da je kancelarija Rodić dobila novac i to između 50, 60 i 70 hiljada eura“, rekao je Katnić prije dvije godine.

Rodić je, podsjetimo, ranije nakon saslušanja optužbe Tužilaštva nazvao bezočnim lažima, objašnjavajući da je uvijek radio zakonito.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR