11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko je Baranin Jovan Đurović, koji je teško ranjen u pucnjavi u Amsterdamu

Izvor: Foto: Screenshot

Hronika

Comments 0

Ko je Baranin Jovan Đurović, koji je teško ranjen u pucnjavi u Amsterdamu

Izvor: Analitika/Mediji

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Baranin Jovan Đurović koji je juče teško ranjen u pucnjavi u Amsterdamu i ranije je bio na meti kriminalnih obračuna.
 
Na Đurovića je pucano juče oko 16 sati u piceriji u Amsterdamu.

U istoj pucnjavi ubijen je vlasnik picerije Goran Savić iz Niša, koji je, kako se sumnja bio "kolateralna šteta obračuna".

Mediji su prenijeli da je bio Đurovićev prijatelj i tjelohranitelj, koji je skočio da ga zaštiti.

Ovo nije prvi pokušaj likvidacije Jovana Đurovića, podsjećaju mediji. 

Naime, u junu 2016. godine, na gradskom groblju Gvozden brijeg u Baru dignut je u vazduh grob njegovog brata Luke.

Eksploziv je, navodno, trebalo da bude aktiviran na dan kada su, organizatori tog djela, vjerovali da će Jovan Đurović sa porodicom posjetiti bratovljev grob, jer su tog dana bile Zadušnice.

Eksploziv je podmetnut u porodičnu grobnicu Stojanovića, tačno na mjestu odakle bi prilikom aktiviranja, ako ne ubio, onda makar povrijedio članove porodice Đurović.

Međutim, sve je pošlo po zlu jer je, kako se vjeruje, osoba koja je trebalo da aktivira eksplozivnu napravu, mobilni telefon kojim je trebalo da bude aktivirana bomba uključila prije Zadušnica.

Crnogorska policija okrila je da je u Baru pokušano ubistvo Jovana Đurovića i 2018.

Bomba velike razorne moći i težine oko pola kilograma nađena je 29. avgusta prošle godine u centru Bara, ali na sreću, nije eksplodirala. Istragom je utvrđeno da je Đurović bio meta i da je u planiranje njegove likvidacije bilo uključeno nekoliko osoba.

U ovom sudskom predmetu, optuženi su Adnan Osmanagić, Mirza Nurković, Almir Jahović, Enzan Ćiriković, Darko Milić, Eldar Nurković i Đorđije Cicmil. Suđenje još traje.

Ciriković je, kako su mediji ranije pisali, u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motora Jovana Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića, ali da naprava najvjerovatnije nije aktivirana zbog tehničkih problema.

Prošle godine u centru Bara, na terasi lokala “La eskvina” ranjen je Dejan Borović koji je bio u društvu sa  Đurovićem. Borović je prošao sa prostrijelnom ranom podlaktice, a istražitelji sumnjaju da je meta napada bio Đurović. Napad nije rasvijetljen, ali je utvrđeno da je u njemu učestvovalo više osoba i da je pucano iz snajpera, iz automobila u pokretu.

Jovan Đurović je brat  Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine, a koji je bio blizak šefu zemunskog klana Luki Bojoviću.

Ko je Luka Đurović?

Luka Đurović iz Bara, važio je za jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji je u zatvoru u Španiji, gdje služi kaznu od 18 godina zatvora.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva u Beogradu, kriminalna grupa Slobodana Šaranovića, koja je ubila Lukinog rođenog brata Nikolu u Beogradu 29. aprila 2013, pripremala je i likvidaciju Luke Đurovića.

Međutim, on je iste godine kada je Nikola ubijen poginuo u saobraćajnoj nesreći kod tunela u Kotoru.

Dovođen je u vezu s nestankom Slobodana Radonjića 2009. godine, čije tijelo nikada nije nađeno, što je izazvalo najjači sukob u srpsko-crnogorskom podzemlju i dovelo do brojnih likvidacija, uključujući i ubistva braće Šaranović, pa i brata Luke Bojovića, Nikole.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR