20 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Folić: Svi da stanu u zaštitu Jelene Krstić, kao u slučaju Tomkić

Hronika

Comments 0

Folić: Svi da stanu u zaštitu Jelene Krstić, kao u slučaju Tomkić

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Očekujemo od državnih organa, nevladinih organizacija i široke društvene zajednice da se po ugledu na slučaj Tomkić stane u zaštitu Jelene Krstić koja je prije nekoliko dana prebijena na radnom mjestu, saopštio je danas sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju NVO Goran Folić.

Sekretarijat za sport kulturu, omladinu i saradnju sa NVO i Sportski centar najoštrije osuđuju napad na radnicu Sportskog centra Jelenu Krstić.

"Dana 29.oktobra 2019. godine Jelena Krstić, radnica na održavanju čistoće, koja je zaposlena u Sportskom centru, angažovana je od strane Sekretarijata za sport, kulturu i saradnju sa NVO da očisti prostorije Omladinskog kluba koje se nalaze na stadionu malih sportova. U prostorijama Omladinskog kluba, koje im je ustupio na korišćenje Sportski centar; Savjet mladih, Omladinski klub i Kancelarija za mlade koji djeluju pod okriljem Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, kao i Mladi info Montenegro, pjevačko društvo „Gorske oči“ i Njemački klub, obavlja se čitav niz aktivnosti vezanih za mlade u našem gradu, u prijepodnevnim i poslepodnevnim časovima.

Dok je pomenuta Krstić pokušavala da uđe u prostorije, koje su u tom trenutku bile zaključane, kako bi ih očistila i pripremila za nastavak aktivnosti u periodu između 1430h i 1500h fizički je napadnuta. Samohrana majka dvoje djece, koja se u tom trenutku nalazila na radnom zadatku, isprebijana je od strane osobe koja je bila u alkoholisanom stanju", navodi se u saopštenju.

Ona je teško povrijeđena i već danima se nalazi na liječenju u opštoj bolnici „Dr Nika Labović“ u Beranama.

"Pored teških povreda koje je zadobila, osjeća ogroman strah za svoju i bezbjednost svoje maloljetne djece. Sve ovo se dešavalo u strogom centru grada, na mjestu na kojem se kako sam već naveo okuplja mnogo mladih ljudi. Napadač je priveden i dan nakon događaja pušten.

Želim da podsjetim da su nedavno zapaljeni automobili načelnika Komunalne policije, a u kratkom vremenskom periodu nakon toga i glavne gradske arhitektice. Znači li sve ovo da radnici lokalne samouprave ne mogu slobodno da obavljaju svoje radne zadatke, da oni i njihove porodice ne mogu slobodno da se kreću gradom? U nekim drugim slučajevima čitav državni aparat bio je spreman da „preore“ Berane kako bi se počinioci našli i kaznili", zaključio je Folić.


Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR