Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vujošević za slobodu nudi tuđu imovinu

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Dan

Vujošević za slobodu nudi tuđu imovinu

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, koji je uhapšen zbog sumnje da je dio kriminalne grupe vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, ponudiće stan svog rođaka kao garanciju kako bi mu u nastavku postupka bilo omogućeno da se brani sa slobode, piše Dan.

Prethodno je Viši sud u Podgorici odbio predlog za jemstvo u kojem je Vujošević ponudio dva stana, uz obrazloženje da se ti stanovi mogu naći među sumnjivom imovinom koja može biti zaplijenjena tokom finansijske istrage protiv Vujoševića.

Na tu odluku Višeg suda žalbu je uložila odbrana osumnjičenog sekretara VDT-a. Advokat Borivoje Borović je u izjavi za Dan najavio da će zbog toga predložiti da Vujošević na ime jemstva založi stan koji je vlasništvo njegovog rođaka.

Vujošević je u pritvoru zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije odbjeglog biznismena Duška Kneževića počinio krivično djelo vršenje protivzakonitog uticaja. 

Apelacioni sud je prilikom određivanja pritvora Vujoševiću ukinuo pritvorski osnov opasnost od uticaja na svjedoke. Međutim, krajem prošlog mjeseca Viši sud je uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva, pa je Vujoševiću tada određen pritvor i zbog opasnosti od uticaja na svjedoke. 

Ostavi komentar

0/300